Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2024 08:25

Росіяни не можуть робити багато нових танків, але активно ремонтують старі - ISW

Росіяни не можуть робити багато нових танків, але активно ремонтують старі - ISW
Виготовляти нові танки окупантам складно. Фото: Ростех

Росіянам зараз не вистачає серійних ліній для виробництва танків.

Але їм це не заважає підтримувати боєздатність армії, пише Інститут вивчення війни (ISW).

Російська оборонно-промислова база є не настільки продуктивною, як її позиціонує Кремль, сказав військовий оглядач Костянтин Машовець. Оборонпром РФ намагається компенсувати дефіцит середньо- та висококваліфікованої робочої сили і неможливість отримати необхідне промислове виробниче обладнання, запасні частини та сервісне обслуговування.

Китайські компанії вже не так охоче надають Росії обладнання і запасні частини. На Заході бояться санкцій. Але окупанти змогли придбати багато промислових виробничих систем до повномасштабного вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа відстає від Росії у виробництві танків

Військовий аналітик Олександр Коваленко зазначив, що хоча у Росії заявляли про збільшення обсягів виробництва танків, здебільшого йдеться про відновлення та модернізацію машин, які взяли зі складу, а не про нові зразки.

Машовець повідомив, що деякі нові танки погано виробляються. Зокрема, Т-14 "Армата". Але окупанти активно ремонтують старі танки. Серед них Т-72, що є більш надійними. Загарбники намагаються пристосуватися до обмежень і обійти західні санкції.

"Найближчим часом російський оборонно-промисловий комплекс може зіткнутися із труднощами, а посилення заходів з обходу санкцій та партнерства з такими державами, як Китай і Північна Корея, може допомогти компенсувати актуальні недоліки у середньостроковій і довгостроковій перспективі", - йдеться у звіті ISW.

Очільниця міноборони Латвії Інара Мурнієце заявила, що агресивна позиція Російської Федерації становить пряму загрозу для всього євроатлантичного регіону. Попри значні втрати Росії в Україні буде помилкою вважати, що РФ ослаблена війною і не здатна на нові "сюрпризи".

Водночас Латвія з початку повномасштабного вторгнення Росії є одним із найактивніших союзників України. Вона надає нашій країні як військову, так і політичну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни не можуть робити багато нових танків, але активно ремонтують старі - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути