неділя, 24 вересня 2023 07:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіянам не вдається сформувати додаткову армію – ISW

Росіянам не вдається сформувати додаткову армію – ISW
25 армія РФ досі остаточно не сформована. Фото: eastnews.ua

Російські окупанти не можуть сформувати додаткові сили через одночасні контрнаступальні дії України у районі Бахмута та у південних областях.

Для стримання просування загарбники змушені перерозподіляти свої нові резерви, кажуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу раніше казав про формування "резервної армії" наприкінці червня. Найімовірніше, він мав на увазі 25-у армію. У середині травня вона почала набирати особовий склад з Далекого Сходу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу назвав пріоритетну мету СВО, і це не "Київ за три дні": "кульбіт" викликав бурю у мережі

Формування цієї армії можу бути частиною наміру Шойгу провести велику реструктуризацію сил до 2026 року. Її використання на війні може призвести до витрачання резервів, призначених для довгострокового відновлення та розширення ЗС РФ.

"Російське військове командування, ймовірно, також не змогло зараз повністю укомплектувати або належним чином навчити 25-й полк САА", – кажуть в ISW.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов казав, що до 25-ї армії РФ входить близько 15 тис. військовослужбовців. А росіяни сподівалися набрати туди 30 тис. контрактників. Українські військові вважають, що ця армія не буде боєздатною як мінімум до 2024 року.

"Росія раніше намагалася сформувати 3-й армійський корпус влітку 2022 року як резервні сили, але восени 2022 року розгорнула і витратила більшу частину цього погано підготовленого формування, захищаючись від українського контрнаступу", – додають експерти у звіті.

Країна-агресорка Росія хоче контролювати усі українські регіони, які раніше були "вписані до російської конституції".

Також у Кремлі заявили, що не бачать підстав для мирної угоди з Україною і пригрозили "продовжувати так звану СВО в майбутньому". Про це у коментарі New York Times заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков.

За його словами, РФ "хоче контролювати всі регіони, які наразі записані в Конституції країни як російські". Зокрема, це Крим, Херсонська, Запорізька, Донецька та Луганська області України.

Зараз ви читаєте новину «Росіянам не вдається сформувати додаткову армію – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути