Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2017 12:37

Росія заявила про військові бази біля кордонів з Україною

Росія заявила про військові бази біля кордонів з Україною
У Міноборони РФ заявили, що пріоритетом для армії Росії стане розвиток військової інфраструктури біля кордонів з Україною. Фото: daily.rbc.ua

У міноборони РФ заявили, що пріоритетом для армії Росії стане розвиток військової інфраструктури біля кордонів з Україною.

Про це заявив Сергій Шойгу, міністр оборони РФ та генерал армії, на селекторній нараді 26 грудня, передає ТСН. Він зазначив, що у військового відомства Росії попереду "багато роботи", про що говорив і президент РФ Володимир Путін.

Шойгу розповів: "Крім цього, наприкінці року ми також подивимося підсумки виконання доручень президента РФ, даних як указами 2012 року, так і, безумовно, ті доручення, які давалися їм на травневих і листопадових нарадах у Сочі, яких відбулося вже десять, і здебільшого вони стосуються переозброєння армії. Але і, звичайно, є серйозні доручення з освоєння окремих регіонів. У цьому разі я говорю про Арктику, я говорю про острівну частину на сході (Росії) і, безумовно, все, що пов`язано зі зміцненням наших західних кордонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може відмовитись від Донбасу після виборів в Росії - експерт

Він наголосив, що вже "пророблена велика робота, пов`язана з розміщенням з`єднань". І додав: "І тут я не можу не відзначити активну роботу і командувачів округами, і будівельників, і, безумовно, тих, хто займався розміщенням дивізій".

А також сказав, що міноборони РФ вийшло на оснащення сучасним озброєнням на 59,5%, на справність озброєння - на рівні 94%.

У ході військової операції в Сирії Росія знищила понад 2,8 тис. бойовиків – вихідців з Росії. "Ліквідовані 60 318 бойовиків, з них - 819 ватажків бандформувань і 2840 вихідців з Російської Федерації", – сказав Шойгу на засіданні розширеної колегії військового відомства. Всього, за словами міністра, в результаті операції в Сирії знищені понад 60 тис. бойовиків, 8 тис. одиниць бронетехніки і пікапів з крупнокаліберними кулеметами, а також 718 заводів і майстерень з виготовлення зброї і боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «Росія заявила про військові бази біля кордонів з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути