Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2018 10:13

Росія залишилась без YouTube: реакція соцмереж

Росія залишилась без YouTube: реакція соцмереж
24 квітня більшість росіян не можуть користуватися відеохостінгом YouTube. Фото: Хабрахабр

У Росії 22 квітня почалися проблеми з доступом до відеохостингу YouTube. Станом на 24 квітня до сайту не мають доступ більшість росіян. У решти завантаження роликів відбувається дуже повільно.

Обмеження доступу пов'язують із свідомою діяльністю Роскомнагляду, пише портал "Аkket.com".

"Роскомнадзор остаточно "зламав" цей сервіс. Найцікавіше те, що проблема відбувається тільки в Росії, причому якщо включити VPN, то відеохостинг YouTube відразу ж починає працювати без будь-яких проблем. Це доводить, що вина за його "поломку" лежить на Роскомнадзорі", - зазначили у виданні.

Від самої установи, що контролює зв'язок, інформаційні технології та масові комунікації, жодних коментарів не з'явилося.

Користувачі Facebook бурхливо відреагували на відключення відеохостингу та інших сайтів.

"Не працює Youtube, пошук Google, пошта. Днями пройшли чутки про можливе блокування Facebook. Можливо, таким чином Роскомнадзор просто тестує реакцію публіки на нововведення. Наприклад, на відключення неросійського інтернету, як незалежного ЗМІ в країні. І народ мовчить. Навіщо нам інтернет, є ж 1-й канал! Не покидає відчуття, що нас всіх гарненько розводять, як це вже було багато разів за всю історію", - написав у Facebook Максим Данілов.

"Ганяються за блокуванням месенджерів, а не працює youtube. Невже подобається бути такими смішними і жалюгідними? Не здивуюся, якщо з'явиться абсолютно безконтрольна мережа, месенджери або взагалі суспільства, до яких вже не зможете сунути свої безпорадні лапи. Вже не за контент прикро, а за те, що доводиться червоніти перед друзями з інших країн, які іржуть над вашою безпорадністю і тупоголовістю", - зазначив росіянин Сергій Немировський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Google закрила лазівку обходу цензури

У лютому цьогоріч в Росії заборонили сайт Олексія Навального. Причиною стало розслідування корупційних схем бізнесмена Олега Дерипаски і віце-прем'єра уряду Росії Сергія Приходька. Йшлося про хабар у вигляді яхти з повіями. Такого висновку Навальний дійшов після аналізу сторінок у соцмережах та книги росіянки Насті Рибки.

Зараз ви читаєте новину «Росія залишилась без YouTube: реакція соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути