вівторок, 17 жовтня 2017 16:45

Росія ввела псевдо-санкції проти Північної Кореї

Росія ввела псевдо-санкції проти Північної Кореї
Санкції РФ навряд чи завдадуть шкоди КНДР. ФОТО:Pikabu.ru

Володимир Путін наклав санкції на Північну Корею через її ядерні розробки, але Росія продовжить брати в них участь.

ЄС заборонив продажу Пхеньяну нафти, переведення грошей та створення спільних підприємств. У Росії обмежили продажу в КНДР гобеленів та посуду, повідомляє Russia Today.

Росія нарешті вирішила долучитися до виконання резолюції Радбезу ООН, прийнятої в 2016 році. 16 жовтня Володимир Путін підписав указ про введення санкції проти КНДР. Тепер, в рамках боротьби з ядерними розробками в Північній Кореї, РФ припиняє наукову співпрацю з КНДР. Але спільну роботу над ядерним арсеналом Москва та Пхеньян продовжать. Також разом вони розроблятимуть медикаменти, військові літаки, супутники та балістичні ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посольство РФ заявило, що Північна Корея визнала Крим російським

Насправді ж санкції носять чисто символічний характер — окрім згортань незначних наукових досліджень, Росія закриє у Північній Кореї філії своїх банків. Також в указі забороняється реєструвати в РФ судна, котрі пов'язані з ядерною програмою КНДР та заходити таким кораблям в російські порти.

Також північні корейці не зможуть користуватися нерухомістю в Росії, окрім дипломатичних потреб.

Дивні обмеження зачеплять і торгівлю. Так, російські фірми не зможуть купити в КНДР мідь, нікель, срібло та цинк, а продати — гобелени вартістю більше $500 і фаянсовий посуд вартістю більше $100.

У понеділок, 16 жовтня, після 2 місяців відновився товарообіг між Північною Кореєю та портами міста Владивосток.

ЄС напередодні ввів прямі санкції проти трьох чиновників та шести організацій КНДР, а також ввів заборону на продаж країні нафти, проведення грошових переказів і створення спільних підприємств.

Зі слів Кім Ін Рена, заступника постійного представника КНДР при ООН, Північна Корея зберігатиме свій ядерний арсенал до того моменту, поки Сполучені Штати Америки не відмовляться від ядерної зброї. Проте КНДР підтримує ідею повної заборони ядерної зброї у світі.

Зараз ви читаєте новину «Росія ввела псевдо-санкції проти Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути