вівторок, 17 жовтня 2017 14:19

КНДР може відмовитися від ядерної зброї

КНДР може відмовитися від ядерної зброї
Дипломат назвав наявність у Пхеньяна ядерної зброї та міжконтинентальних балістичних ракет "виправданим заходом самозахисту". Фото: gazeta.ru

Північна Корея зберігатиме свій ядерний арсенал до того моменту, поки Сполучені Штати Америки не відмовляться від ядерної зброї.

Проте КНДР підтримує ідею повної заборони ядерної зброї у світі.

Про це повідомляє "РІА Новини" із посиланням на заяву Кім Ін Рена, заступника постійного представника КНДР при ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Обама зазнав невдачі, у мене невдачі не буде" - Трамп про боротьбу з КНДР

Дипломат назвав наявність у Пхеньяна ядерної зброї та міжконтинентальних балістичних ракет "виправданим заходом самозахисту".

А також зазначив: "Жодна країна в світі не зазнала такої прямої ядерної загрози з боку США протягом настільки довгого часу. Ситуація на Корейському півострові, до якої прикута увага усього світу, досягла критичної точки, ядерна війна може початися у будь-який момент". Та додав, що відкидає можливість переговорів про денуклеаризацію Корейського півострова.

Кім Ін Рен розповів, що в 2017 році Північна Корея "пройшла фінальний рубіж у формуванні ядерних сил". І тому тепер Пхеньян володіє різними способами доставки атомної бомби, водневої бомби і міжконтинентальних балістичних ракет.

"Вся територія США знаходиться в зоні польоту наших ракет, і якщо США наважаться хоча б на дюйм вторгнутися на нашу священну землю, вони не уникнуть нашого жорстокого покарання", — підсумував дипломат.

Близько 40% кандидатів від правлячої партії на майбутніх парламентських виборах у Японії підтримують силове вирішення проблеми з Північною Кореєю при військовій підтримці Сполучених Штатів Америки.

Зараз ви читаєте новину «КНДР може відмовитися від ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути