вівторок, 26 липня 2022 08:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія відпрацьовує в Одесі сирійський сценарій – представник США

Росія відпрацьовує в Одесі сирійський сценарій – представник США
Росія атакувала Одеський морський торговельний порт крилатими ракетами типу "Калібр". Фото: ілюстративне, Генштаб ЗСУ

Ракетний обстріл одеського порту є повторенням сценарію брудної тактики Росії, яку вона застосовувала в Сирії, коли обстрілювала гуманітарні вантажі.

Це ще одне повторення сценарію такої тактики росіян, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі в інтерв'ю CNN.

"Ми бачили те саме від росіян і раніше – можна згадати навіть війну в Сирії, де вони завдавали ударів по вантажах гуманітарної допомоги, призначених для громадян Сирії та сирійських біженців", – сказав Кірбі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські розвідники пояснили, чому Путін б'є по Одесі

Координатор зазначив, що ракетний удар Росії по одеському порту "безсумнівно суперечить" заявам агресорів про те, що вони беруть на себе зобов'язання добросовісно виконувати угоду. Водночас, Кірбі висловив сподівання, що цього більше не повториться.

Він додав, що Сполучені Штати Америки оцінюватимуть, яких саме збитків завдали ракетні обстріли. А також наскільки це може вплинути на функціонування зернових терміналів у порту Одеси.

23 липня вранці Росія ударила ракетами по порту Одеси. В момент удару в порту перебувало зерно, призначене на експорт, про що було домовлено під час підписання угоди в Стамбулі.

Росіяни стріляли крилатими ракетами типу "Калібр", повідомили в оперативному командуванні "Південь". Окупанти завдали удару саме туди, де лежить зерно.

Зараз ви читаєте новину «Росія відпрацьовує в Одесі сирійський сценарій – представник США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути