пʼятниця, 28 жовтня 2022 18:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія в ООН розродилася новою порцією маразму: говорять про птахів-убивць і бойових комарів

Росія в ООН розродилася новою порцією маразму: говорять про птахів-убивць і бойових комарів
Росія в ООН розродилася новою порцією фейків. Фото: t.me/s/luhanskaVTSA

Постійний представник Російської Федерації в Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя заявив про нібито виявлені документи щодо підготовки біологічної зброї Сполучених Штатів Америки в біолабораторіях України.

Російський дипломат розповів про птахів-убивць, кажанів-отруйників і бойових комарів. Його запис виступу оприлюднили російські пропагандистські ЗМІ.

"У складі отриманих нами документів є описи проєктів UP-4, Flu-Flyway і Р-781 з вивчення можливості розповсюдження небезпечних інфекцій через мігруючих птахів, злокрема високопатогенного грипу, хвороби Ньюкасла, та кажанів, зокрема спроможних інфікувати людину збудниками чуми, лептоспірозу, бруцельозу, а також коронавірусів і філовірусів, які можуть розглядатися як засоби доставки. Просторове охоплення обох проєктів фактично включало не лише прикордонні з Росією українські регіони, а й територію самої Росії", – заявив Небензя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає ніякої "брудної бомби" : в МАГАТЕ фактично спростували російський фейк

З'явилися і нові фейки про "біолабораторії" в Україні. Якщо вірити розповідям представника Росії в ООН, то "бойові комарі" навчені нападати на військових держави-агресорки та заражати їх важкими хворобами.

"Згідно з описом, безпілотник транспортує в заданий район контейнер з великою кількістю комарів – переносників інфекцій і звільняє їх. При укусі комарі інфікують людей збудниками особливо небезпечних захворювань. У поясненні прямо наголошується, що заражений військовослужбовець буде не здатний виконувати поставлені перед ним завдання, внаслідок чого захворювання може бути більш цінним військовим інструментом, ніж найсучасніше озброєння та військова техніка. Вказується, що подібне зараження військовослужбовців противника у воєнному відношенні дало б значний ефект", – заявив Небензя.

На його заяви відповіла постійна представниця Сполучених Штатів при ООН Лінда Томас-Ґрінфілд. Вона назвала засідання "черговою тратою часу".

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 28 жовтня. Постійний представник Російської Федерації при Організації Об'єднаних Націй Василь Небензя поширює чергову дезінформацію щодо війни в Україні.

США та їхні союзники звинуватили Росію в тому, що вона марнує час Ради безпеки в ООН і поширює "теорії змов". Також висуває нісенітниці про те, що на території України нібито діють "військово-біологічні програми".

Зараз ви читаєте новину «Росія в ООН розродилася новою порцією маразму: говорять про птахів-убивць і бойових комарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути