четвер, 20 січня 2022 14:42

Росія тисне на українське суспільство і владу гібридними методами залякування - експерт

Росія тисне на українське суспільство і владу гібридними методами залякування - експерт
Військові навчання російської армії поблизу Ростова, біля українського кордону, 12 січня / Reuters

Росія навіює страхи в українському суспільстві, щоб сіяти хаос і дестабілізувати ситуацію в Україні. Натомість атака наземними військами потрібна вже на останньому етапі масштабної війни. Про це та багато іншого в інтерв'ю Gazeta.ua розповів військовий експерт Михайло Самусь.

"Сценаріїв російської агресії дуже багато, бо це гібридна війна. – каже експерт. - Кібератака на українські державні сайти, яка відбулася після завершення трьох раундів дипломатичних переговорів між Росією і Заходом, цьому яскраве свідчення. А також останні начебто мінування шкіл і метрополітену, торгових центрів. Усе це можуть бути форми психологічного тиску на українську владу, суспільство, нарощування страху в людей, постійне нагнітання ситуації в нашому інформаційному просторі. Для цього всі ці кадри просування російської військової техніки та їх навчань поблизу наших кордонів - усе це елементи гібридної війни".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть завдати удару у відповідь на кібератаки РФ проти України

Також експерт розповів, як може виглядати масштабна російська агресія, та які її можливі етапи.

"Перший етап війни - інформаційний і кібернетичний напад. Його саме бачимо. Далі - радіоелектронне придушення систем управління державою і військами, щоб не могли правильно функціонувати. Далі - ракетна фаза, знищення пунктів державного і військового управління, протиповітряної оборони. Наступна - повітряна, коли в умовах панування в небі знищують стратегічні військові об'єкти та інфраструктуру. Лише після цього, в кінці, заходять сухопутні війська для окупації території", - розповів Михайло Самусь.

Чехія готова надати Україні допомогу для захисту від російської агресії. Зараз усі п'ять партій, що входять до коаліції чеського уряду, дійшли консенсусу щодо цього.

Зараз ви читаєте новину «Росія тисне на українське суспільство і владу гібридними методами залякування - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути