субота, 25 травня 2024 07:01

Росія та КНДР готують масштабну військову провокацію перед виборами в США - NBC News

Росія та КНДР готують масштабну військову провокацію перед виборами в США - NBC News
РФ та КНДР можуть здійснити військову провокацію у жовтні 2024 року. Фото: ukrinform.ua

Росія та Північна Корея можуть готувати масштабну військову провокацію у жовтні.

Її, ймовірно, планують здійснити перед президентськими виборами у США, запланованими на початок листопада. Про це повідомляє NBC News.

За даними видання, офіційні особи США готуються до того, що КНДР потенційно вдасться до найбільш провокаційних військових дій за останнє десятиліття перед цими виборами у Сполучених Штатах.

Кілька американських високопоставлених чиновників розповіли журналістам, що Пхеньян, вірогідно, здійснить це за наполяганням російського диктатора Володимира Путіна.

За їхніми даними, час провокації може бути розроблений таким чином, щоб викликати хвилювання в іншій частині світу, коли "американці вирішуватимуть, відправляти президента Джо Байдена чи колишнього президента Дональда Трампа назад у Білий дім".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Південній Кореї підрахували, що з КНДР в РФ вже відправили 6700 контейнерів зі снарядами

"Ми не сумніваємося, що Північна Корея цього року буде провокаційною. Питання лише в тому, наскільки це буде ескалацією", - сказав представник американської розвідки.

Видання пише, що адміністрація Байдена все більше стурбована тим, що посилення військового альянсу між Путіним і лідером КНДР Кім Чен Ином може значно розширити ядерний потенціал Пхеньяна та посилити напруженість в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Очікується, що найближчими тижнями російський диктатор відвідає Північну Корею і зустрінеться з Кімом Чен Ином. Офіційні особи США вважають, що вони зміцнять нову угоду щодо розширення передачі військових технологій Пхеньяну.

У розвідці США вважають, що Путін надає Північній Кореї технологію створення ядерних підводних човнів і балістичних ракет в обмін на надсилання Пхеньяном Росії великої кількості боєприпасів для застосування у війні проти України. Ймовірно, КНДР постачає РФ більше боєприпасів, ніж Європа надає Україні, включаючи мільйони артилерійських снарядів.

Представники США також попередили, що північнокорейські боєприпаси, що передаються Росії, швидше за все старі та ненадійні. Але вантажі зі снарядами були відправлені КНДР Москві під час дефіциту таких боєприпасів у Силах оборони України, що мало вплив на полі бою.

Окрім того, американські чиновники додали, що в обмін на передачу Москві боєприпасів Північна Корея хоче, щоб Росія надала їй частини балістичних ракет, літаки, ракети, бронетехніку та інші передові технології.

Видання нагадує, що в останні місяці КНДР продовжувала розвивати свою ракетну програму, включаючи випробування твердопаливного двигуна для гіперзвукової ракети.

На війні проти України Росія випробовує ракети для Північної Кореї.

Раніше таким само способом РФ тестувала для Ірану дрони Shahed. Потім ці безпілотники застосували проти Ізраїлю, пише Центр стратегічних комунікацій Spravdi.

Зараз ви читаєте новину «Росія та КНДР готують масштабну військову провокацію перед виборами в США - NBC News». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути