понеділок, 05 грудня 2022 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розмістила на Курилах ракетні комплекси

Росія розмістила на Курилах ракетні комплекси
РФ розмістила на острові Парамушир ракетні комплекси. Фото: "Звезда"

Російська Федерація розмістила берегові ракетні комплекси "Бастіон" Тихоокеанського флоту на острові Парамушир у північній частині Курильської гряди.

Техніку, особовий склад та матеріальне забезпечення екіпажів доставили на острів на десантних кораблях, повідомляє російське видання "Коммерсант".

"Ракетники нестимуть цілодобову вахту з контролю за прилеглою акваторією та проливними зонами", – заявили в міноборони РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японія відреагувала на заяву Зеленського про окуповані Курили

Японія вважає Курильські острови своєю північною територією, яку радянська влада захопила після Другої світової війни. На шельфі Курильських островів є великі запаси вуглеводнів, а також надзвичайно рідкісного металу ренію, що використовують у ракетній техніці та авіабудуванні.

Наприкінці квітня цього року Японія вперше з 2003 року назвала Курильські острови незаконно окупованими РФ. Поштовхом до цього стала війна Росії в Україні, яку Японія суворо засудила.

7 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову про підтримку позиції Японії щодо її Північних територій, а саме – Курильських островів. Україна визнає, що ці території знаходяться під окупацією Росії.

У лютому директор департаменту МЗС Японії Хідекі Уяма заявив, що Росія окупувала Південні Курили. Пізніше РФ відмовилася від переговорів з Японією щодо мирної угоди.

Зараз ви читаєте новину «Росія розмістила на Курилах ракетні комплекси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути