субота, 11 грудня 2021 19:55

Росія провела масштабні військові навчання біля кордонів України та в Криму

Росія провела масштабні військові навчання біля кордонів України та в Криму
Понад 1,5 тис. танкістів РФ провели бойові стрільби за п'ять днів бойового навчання в польових умовах. Фото: function.mil.ru

Понад 1,5 тис. російських танкістів провели навчання зі стрільбами у Ростовській області та в окупованому Росією Криму.

Бойові навчання тривали п'ять днів в польових умовах. До них залучили танкістів з'єднань і військових частин Південного військового округу (ПВО), повідомила пресслужба Міноборони Російської Федерації.

Вправи бойових стрільб виконувалися екіпажами з гармат танків Т-72Б3 і Т-90А з використанням штатних снарядів, а також з великокаліберного зенітного кулемета. Стріляли у мішені, що імітують рухливий танк, протитанковий гранатометний підрозділ та артилерійську зброю на відстані від 300 м до 2 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині створили бойового робота

"На танкодромах механіки-водії виконували вправи з водіння танків по пересіченій місцевості з подоланням природних перешкод, у тому числі протитанкових ровів і загороджень. Планом бойової підготовки екіпажів бойових машин передбачено вивчення тактики бою танкових підрозділів в наступі й обороні в денний і нічний час доби", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що "бойове злагодження" екіпажів, розрахунків і відділень з'єднань і військових частин продовжиться у військах ПВО до лютого 2022 року.

Росія з 15 листопада активно нарощує боєготовність для масштабної ескалації на кордоні з Україною. Для цього перекидає війська й техніку до окупованого нею Криму. Про це свідчать нові дані американської розвідки, які міжнародне інформагентство Bloomberg опублікувало 25 листопада.

7 грудня українська розвідка повідомила, що позиції російських окупантів на Донбасі посилюють додатковими 122-мм самохідними артилерійськими установками, танками та бойовими машинами піхоти. На передових позиціях ворог також збільшив кількість снайперських пар у готовності атакувати українські позиції для втрат в особовому складі Об'єднаних сил.

Зараз ви читаєте новину «Росія провела масштабні військові навчання біля кордонів України та в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути