Ексклюзиви
субота, 05 лютого 2022 15:50

Росія проведе військові навчання з використанням ядерної зброї

Росія проведе військові навчання з використанням ядерної зброї
Росія має у своїх сховищах менш як 4500 ядерних боєголовок. Фото: УП

У лютому Росія хоче провести військові навчання з використання ядерної зброї.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на джерело в Конгресі Сполучених Штатів Америки.

Росія зробить це в якості попередження для НАТО, аби Альянс не втручався, якщо Володимир Путін все ж вирішить напасти на Україну, йдеться в повідомленні.

"Про плани Путіна провести ядерні навчання розповіли голова Комітету начальників штабів, генерал Марк Міллі та директорка національної розвідки Авріл Хейнс 4 лютого під час виступу в Палаті представників за закритими дверима", - сказано в повідомленні.

Подібні навчання Росії зазвичай включають випробування міжконтинентальних балістичних ракет з землі, моря та повітря. Цього разу вони відбудуться в лютому, а не восени, аби пригрозити українським союзникам не втручатися в українсько-російські відносини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми єдині": держсекретар США опублікував відео на підтримку України

Financial Times вважає, що якщо Путін все ж наважиться на вторгнення, то станеться це в середині лютого - на початку березня.

"Проведення навчань, які збігаються з вторгненням, стане потужним нагадуванням НАТО про потужність ядерних сил РФ, які є найбільшими у світі", — наголошує видання.

Експерти повідомляють, що РФ має у своїх сховищах менш ніж 4500 ядерних боєголовок.

"Це було б неймовірно провокаційним і зловісним посилом, якщо б вони зробили це одночасно з вторгненням в Україну", — сказала експертка з ядерної зброї із Гудзонського інститут у Вашингтоні Ребекка Гайнріхс.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель, Державний секретар США Ентоні Блінкен, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та міністр закордонних справ Польщі Збігнев Рау, як головуючий в ОБСЄ, узгодили позиції стосовно розвитку подій навколо військового нарощування РФ вздовж кордонів України та пропозицій щодо "гарантій" в контексті європейської безпеки.

Сторони обговорили останній розвиток подій та дипломатичні зусилля, що пов'язані із російським військовим нарощуванням в Україні та навколо неї, а також із вимогами Москви щодо реорганізації Європейської безпеки, включаючи лист міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова від 31 січня.

Зараз ви читаєте новину «Росія проведе військові навчання з використанням ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути