середа, 29 вересня 2021 20:05

Росія пригрозила Google блокуванням YouTube

Росія пригрозила Google блокуванням YouTube
Роскомнадзор пригрозив YouTube блокуванням через вилучення каналів RT. Фото: zikua

Роскомнадзор звернувся до Google з вимогою розблокувати youtube-канали Russia Today.

В іншому випадку відеохостингу погрожують блокування. Про це інформує Интерфакс.

Російське відомство направило керівництву компанії Google лист "з вимогою в максимально короткі терміни зняти всі обмеження з YouTube-каналів "RT DE" і "Der Fehlende Part", що належать російському ЗМІ Russia Today".

Роскомнадзор наголошує, що дії адміністрації Google порушують "ключові принципи вільного поширення інформації, безперешкодного доступу до неї і є актом цензури щодо російських ЗМІ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збували через Telegram-канал: затримали групу наркоділків

У відомстві пригрозили, що за російськими законами інтернет-ресурс можуть покарати "повним або частковим" обмеженням доступу, а також штрафом від 1 до 3 млн рублів.

Роскомнадзор також поскаржився, що адміністрація YouTube нібито регулярно вдається до цензури розміщеного в акаунтах російських ЗМІ контенту під формальними приводами. Зокрема, відеохостинг неодноразово накладав обмеження на офіційні акаунти і матеріали російського видання Russia Today.

"Якщо наші контрольні органи дійдуть висновку, що це дійсно порушення нашого законодавства, то звичайно ж не можна і не слід виключати можливість вжиття заходів щодо примусу цієї платформи до виконання наших законів", - заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Прессекретар переконаний, що в діях YouTube безумовно, є ознаки того, що порушені закони РФ і допустив блокування сервісу в Росії.

28 вересня YouTube заблокував без права на відновлення акаунти двох німецькомовних проектів російської пропагандистської RT, RT DE і Der Fehlende Part.

Зараз ви читаєте новину «Росія пригрозила Google блокуванням YouTube». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути