Ексклюзиви
понеділок, 29 серпня 2022 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія перебільшує свою військову міць. Озброєння в Україну стягують звідусіль

Росія перебільшує свою військову міць. Озброєння в Україну стягують звідусіль
Росія вже переправляє свої ракетні системи із Сирії для війни проти України. Фото: wikipedia.org

Росія вже переправляє свої ракетні системи з Сирії для війни проти України.

Зокрема, за даними ізраїльської розвідки, російські війська в районі Масьяфа згорнули батарею зенітно-ракетних комплексів С-300. Її вивезли назад до Росії, повідомляє управління стратегічних комунікацій Збройних Сил України.

У Сирії ця батарея була розгорнута для прикриття складів з боєприпасами проіранських проксі-військ. По них регулярно і успішно відпрацьовували ВПС Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відсторонив Шойгу від командування – британська розвідка

"Мабуть, кривизна землі заважала ефективно прикривати. Батарею не просто перенесли в іншу локацію, наприклад для прикриття баз Хмеймім або в Тартусі. Її вивезли назад до Росії. Всі ми чудово розуміємо, де найближчим часом ця батарея може бути", – йдеться у повідомленні.

Офіційно на озброєнні РФ перебуває 125 дивізіонів ЗРК С-300 – це 1500 пускових установок. Тому нестачі цієї техніки у Росії, здавалося б, не повинно бути.

Але в управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ мають й іншу версію такої поведінки РФ.

"Ми вже неодноразово стикалися за шість місяців з тим, що багато даних про російський військовий потенціал у відкритих джерелах були "дуті". "Роздували" їх самі ж російські військові, імітуючи військову міць "другої армії світу". Тисячі БПЛА, тисячі танків, нескінченний запас ракет...", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, міноборони РФ вихвалялося двома тисячами безпілотників. Але після знищення перших 500 стали вилучати їх у МНС, прикордонників та ФСБ. Хизувалися також 2700 танками, але вже після 800 знищених почали знімати з консервації.

"Що ж до ЗРК С-300, то це в обслуговуванні не БМП і не танк, а складніший апарат техогляд якого має бути регулярним та якісним. Щось підказує, що реальний стан справ у Росії із ЗРК С-300 набагато гірший, ніж можна собі уявити. І ось уже в зону бойових дій в Україну С-300 вивозять аж із Сирії. Усе ж іде за планом! Патєрь нєт!", – зазначають в УСК ЗСУ.

25 серпня російський президент Володимир Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців збройних сил РФ до 2,04 млн осіб.

Міністерство оборони України висміяло цей указ російського диктатора. "Для виконання указу свого президента міноборони Росії тепер має закупити два мільйони мішків для трупів", – ідеться в дописі Міноборони у Twitter.

Втрати російських окупантів в Україні на 29 серпня становлять 47,1 тис. осіб. За добу аж 350 росіян поповнили лави 200-х, повідомив у понеділок Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росія перебільшує свою військову міць. Озброєння в Україну стягують звідусіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути