Ексклюзиви
четвер, 07 березня 2024 11:10

Росія отримує снаряди з КНДР, але половина з них непридатні

Росія отримує снаряди з КНДР, але половина з них непридатні
РФ могла отримати 1,5 млн північнокорейських артснарядів. Фото: ТАСС

Північна Корея передала Росії 1,5 млн артилерійських снарядів.

Але половина з них непридатні для стрільби або щонайменше потребують ретельної перевірки, пише The Times.

"На сьогодні, враховуючи наявну статистику, Росія вже імпортувала 1,5 млн боєприпасів із КНДР, однак ці снаряди були виготовлені у 1970-1980-х роках. Половина з них не працює, а решту потрібно або відремонтувати, або перевірити перед використанням", - вказав представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький.

КНДР віддає Росії старе озброєння. Сам Пхеньян нарощує внутрішнє виробництво і прагне отримати у Москви ракетні та підводні технології, щоб розвивати власну промисловість.

"Це ще раз доводить, що Росії не вистачає власних виробничих потужностей для швидкого і потужного нарощування виробництва ракет. Якби вона цього не робила, то навіщо б просила про це Північну Корею?" - звернув увагу Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У північнокорейській ракеті, якою росіяни вдарили по Україні, знайшли багато деталей з США та Європи

Минулого місяця південнокорейські військові повідомляли, що судячи з обсягів контейнерів, які Північна Корея відправила до РФ, може йтися про постачання не півтора, а 3 млн артснарядів.

"Хоча збройові заводи КНДР працюють на 30 відсотків потужності через нестачу сировини та електроенергії, деякі заводи працюють на повну, насамперед виробляючи зброю і снаряди для РФ", - сказав міністр оборони Південної Кореї Сін Вон Сік.

У січні координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що РФ використовувала для ударів по Україні балістичні ракети, які придбала у Північної Кореї.

Росіяни у грудні і січні запускали по Україні балістичні ракети малої дальності, які КНДР передала РФ, сказав постійний представник Південної Кореї в Організації Об'єднаних Націй Хван Чжун Кук.

РФ отримувала від Північної Кореї снаряди 122 мм та 152 мм, а також ракети до "Градів", повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

Зараз ви читаєте новину «Росія отримує снаряди з КНДР, але половина з них непридатні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути