вівторок, 06 листопада 2018 10:18

Росія намагається втрутитись у вибори - спецслужби США

Росія намагається втрутитись у вибори - спецслужби США
Росія намагається втрутитись в вибори - спецслужби США. Фото із відкритих джерел.

Керівники американських спецслужб виступили з заявою про те, що Росія продовжує спроби втрутитися у виборчий процес.

Увечері 5 листопада керівник підрозділу Facebook із кібербезпеки Натаніель Глейхер повідомив про блокування десятків облікових записів, з допомогою яких невідомі намагалися вплинути на голосування, передає ТСН.

"У неділю ввечері правоохоронні органи США зв'язалися з нами з приводу онлайн-активності, яку вони нещодавно виявили, і яка, як вони вважають, може бути пов'язана з іноземними суб'єктами. Наше попереднє розслідування допомогло виявити близько 30 акаунтів у Facebook і 85 в Instagram, які могли бути залучені до скоординованої активності", - написав Натаніель Глейхер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацювали пекельні санкції США проти Ірану

Також, він зазначив, що записи на цих сторінках ведуться російською мовою. Їх заблоковано. Він додав, що у процесі надходження додаткових даних про заблоковані акаунти ця інформація буде оприлюднена.

Напередодні виборів із спільною заявою про готовність запобігти будь-якому втручанню у волевиявлення виступили міністр внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен, генпрокурор Джеф Сешнс, директор ФБР Крістофер Врей і директор національної розвідки Ден Коутс.

"Наразі ми не маємо свідоцтв спроб зламу нашої системи виборів, які могли б перешкодити голосуванню, змінити кількість голосів або вплинути на підрахунок", - йдеться в заяві.

Керівники спецслужб попередили, що деякі зарубіжні країни, у тому числі Росія, намагаються вплинути на настрої в суспільстві.

6 листопада на проміжних виборах американці будуть переобирати третину місць у Сенаті (35 сенаторів) і повністю оновлять Палати представників - 435 депутатів. Голосування відбудеться за губернаторів 36 штатів і керівників 3 підконтрольних США територій.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається втрутитись у вибори - спецслужби США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути