понеділок, 08 березня 2021 03:45

Росія намагається дискредитувати американську вакцину Pfizer

Росія намагається дискредитувати американську вакцину Pfizer
Російські спецслужби намагаються підірвати довіру до вакцин західного виробництва. Фото: АР

Російські спецслужби розгорнули кампанію з підриву довіри до вакцин Pfizer та інших вакцин західного виробництва від Covid-19.

Для цього використовують публікації в Інтернеті, в яких ставиться під сумнів безпека препаратів, пише газета Wall Street Journal.

Представник Центру глобальної взаємодії Держдепартаменту, який відстежує іноземні дезінформаційні кампанії, вказав на чотири публікації, які, за його словами, служили прикриттям для російської розвідки.

У публікаціях мусувалася тема побічних ефектів вакцин, ставилася під сумнів їх ефективність, заявлялося, що влада США прискорила процес схвалення вакцини Pfizer.

Хоча аудиторія цих сайтів невелика, американські офіційні особи заявили, що зазначені сайти дають неправдиві інтерпретації подій, які можуть бути посилені російськими і міжнародними ЗМІ.

"Ми можемо сказати, що ці канали безпосередньо пов'язані з російською розвідкою", - заявив представник Центру глобальної взаємодії, кажучи про сайти, що стоять за цією кампанією з дезінформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ хоче оштрафувати компанію-постачальника через затримку китайської вакцини

"Вони всі належать іноземцям і базуються за межами США. Вони сильно різняться за охопленням, тоном, аудиторією, але всі є частиною російської пропагандистської та дезінформаційної екосистеми", - додав чиновник.

Крім того, російські державні ЗМІ та урядові акаунти в Twitter намагалися викликати заклопотаність вартістю і безпекою вакцини Pfizer.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков назвав нісенітницею твердження, що російські спецслужби організували появу публікацій проти західних вакцин.

1 березня в Європарламенті віце-президент Єврокомісії Жозеп Боррель заявив, що Росія намагається дискредитувати вакцини виробництва західних компаній для просування власних медичних препаратів або пропонуючи їх за пільговими цінами в третіх країнах для отримання геополітичних важелів.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається дискредитувати американську вакцину Pfizer». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути