неділя, 22 травня 2022 11:28

Росія і Китай хочуть змінити світоустрій - головний генерал США

Росія і Китай хочуть змінити світоустрій - головний генерал США
Головний генерал США Марк Міллі заявив, що ризик конфлікту великих держав зростає. Фото: wsj

На тлі бажання Росії та Китаю змінити світобудову ризик конфлікту між великими державами зростає.

І ця імовірність збільшується, а не зменшується. Про це заявив перед випускниками Військової академії США голова американського Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, повідомляє пресслужба Пентагона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розслаблятися не можна. Але не варто переоцінювати можливості Росїї" – Данило Лубківський

Зараз дві світові держави – Росія і Китай, які мають значний військовий потенціал, мають намір повністю змінити поточний світоустрій, заснований на правилах. Генерал вважає політику РФ "реваншистською", а Китаю – "ревізіоністською".

За його словами, США вступають у дедалі нестабільніший світ, у якому є імовірність серйозного міжнародного конфлікту між великими державами.

Міллі вважає, що війна, як і раніше, буде політичним актом, бажанням нав'язати політичну волю противникові за допомогою насильства. Проте розвиток технологій і штучного інтелекту, імовірно, змінять характер війни.

"Ви боротиметеся з роботизованими танками, кораблями й літаками. Ми стали свідками революції у смертоносних і високоточних боєприпасах. Те, що колись було винятковою прерогативою Збройних сил США, тепер доступно більшості держав, які мають гроші й бажання придбати їх", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чому росіянам "заходить" бабуся з радянським прапором, або Як працює пропаганда" - погляд Спартака Субботи

Генерал зазначив, що для воєн майбутнього солдати мають оптимізувати свої навички ведення міських боїв, а не боїв у сільській місцевості. Це зачіпає аспекти розвідки, розробки зброї, транспортних засобів, логістики й камуфляжу.

"У міру того як ви входите в майбутнє, майте бачення, щоб насамперед запобігати війні, слід підтримувати мир за допомогою сили армії США та прикладу наших цінностей, сьогодні це залежить від вас", – дав настанову молодим військовим Міллі.

Китай проводив поблизу Тайваню масштабні військові навчання з використанням авіації. Участь у них брали військово-морські й повітряні сили КНР.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін найближчими тижнями можуть провести телефонні переговори. Розмову глав двох держав допустив у четвер помічник американського лідера з національної безпеки Джейк Салліван.

Зараз ви читаєте новину «Росія і Китай хочуть змінити світоустрій - головний генерал США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути