понеділок, 27 серпня 2018 18:13

Російського опозиціонера Навального заарештували

Російського опозиціонера Навального заарештували
Олексія Навального заарештували на 30 діб на передодні його мітингів проти підвищення пенсійного віку в Росії

Російського опозиціонера Олексія Навального заарештували на 30 діб.

Таке рішення виніс Тверський суд у російській Москві. Політика посадили за проведення акції "Забастовка виборців" 28 січня цього року. Визнали винним у повторному порушенні правил проведення публічного заходу, повідомляє Meduza.

Протокол за "забастовку виборців" на Олексія склали через 25 днів після акції. Документ вручили політику 22 лютого. Для цього затримали і доправили до відділку. Суд мав відбутися у березні, але його відклали на невизначений термін. Поліція пояснила, що півроку не могла розшукати Навального, тому засідання не проводилось.

Захист Навального просив дати 2 доби на ознайомлення зі справою - у ній 219 сторінок. Суддя клопотання відхилив, дав півгодини, повідомляє РБК. Також відмовили у фото- та відеофіксації засідання.

Навальний заперечує, що є організатором акції. Мовляв, організатори ті, хто подавали заявки на проведення заходу, тобто його соратники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські хакери атакували Вселенський патріархат

Акція "забастовка виборців" відбувалась перед виборами російського президента Володимира Путіна. Навальний закликав не приходити на дільниці, тому що це нічого не змінить. На 9 вересня опозиціонер оголосив чергову акцію проти підвищення пенсійного віку в Росії.

Навального затримали 25 серпня в Москві. Він їхав за місто. Його силоміць доправили до дільниці. Політик повідомляв про підозру, що йому зламали палець. Медогляд цього не підтвердив. Навальний розповідав своїм прихильникам, що сидить в одній камері із безхатченком, у якого відібрали взуття.

15 травня політика заарештовували на 30 днів за акцію "Він нам не царь", також спрямовану проти виборів Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Російського опозиціонера Навального заарештували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути