понеділок, 27 серпня 2018 16:01

Російські хакери атакували Вселенський патріархат

Російські хакери атакували Вселенський патріархат
Хакерське угруповання Fancy Bear відзначилося атаками на важливих для Кремля опонентів раніше.

Провладне російське хакерське угруповання Fancy Bear атакувало поштові сервери Вселенського патріарха Константинополя у турецькому Стамбулі.

Зловмисники намагалися отримати доступ до електронної пошти ключових помічників глави Константинопольської церкви патріарха 78-річного Варфоломія I, йдеться у розслідування Associated Press.

У самого глави православної церкви немає електронної пошти. Хакери намагалися зламати електронні скриньки трьох митрополитів - Варфоломія (в миру Михаїл Самарас), Еммануїла (Адамакіс) і Елпідофора (Ламбриніадіс).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їм доведеться переписувати свою історію" - Філарет розповів, як томос ударить по Росії

Зловмисники випадково опублікували відомості про свою операцію. Їх помітила компанія із кібер-безпеки Secureworks і повідомила про це журналістів.

Російська церква відмовилась коментувати спробу зламу. Нагадали, що Кремль раніше заперечував свої зв'язки з угрупованням Fancy Bear.

З березня 2015-го по травень 2016 року Fancy Bear намагалися отримати доступ до акаунтів 4,7 тисячі користувачів Gmail. Намагалися вкрасти електронні листи американських дипломатів, працівників оборонних підприємств США, співробітників спецслужб, міжнародних журналістів і дружин американських військових. Серед потенційних жертв - російські опозиціонери Олексій Навальний та Михайло Ходорковський, а також український президент Петро Порошенко, повідомляли АР з посиланням на Secureworks

Зараз ви читаєте новину «Російські хакери атакували Вселенський патріархат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути