Ексклюзиви
четвер, 06 грудня 2018 13:24

Російським банкам загрожує відключення від міжнародної системи SWIFT

Російським банкам загрожує відключення від міжнародної системи  SWIFT
США хочуть таких заходів, щоб чинити тиск на РФ. Фото:www.dsnews.ua

Через напад Росії на українські кораблі в Керченській протоці російські банки можуть відключити від міжнародної системи передачі фінансової інформації SWIFT.

США та західні союзники держави розглядають низку варіантів, щоб не допустити нових проявів "одностороннього контролю Росії в загальних водах Азовського моря", - заявив спецпредставник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

Волкер пояснив, США хочуть таких заходів, щоб чинити тиск на РФ і "прийти до такого моменту, коли Росія забажає провести переговори для вироблення рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не залишить без відповіді дії США

Можливою мірою є відключення російських банків від міжнародної банківської мережі SWIFT, яка регулюється законами Бельгії та прискорює міжнародні транзакції, відправляючи платіжні доручення фінансових інститутів у різних країнах,– сказав спецпредставник Держдепу США.

Він додав, що "люди називають це "ядерною" опцією". За словами Волкера, відключення банків РФ від SWIFT "призведе до витрат для всіх учасників. Більших витрат для Росії, але і більших витрат для союзників. Зрештою, ми повинні зберігати можливість такого варіанту, тому що ми не можемо і далі дивитися, як Росія робить нові агресивні кроки щодо сусідів, такі як цей".

SWIFT - Товариство всесвітніх міжбанківських фінансових каналів зв'язку – міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів. Заснована в 1973 році; співзасновниками виступили 248 банків з 19 країн. SWIFT – кооперативне товариство, створене за бельгійським законодавством, що належить його членам.

На сьогодні членами SWIFT є понад 10 тисяч організацій, у тому числі близько тисячі корпорацій. За день через SWIFT проходить більше мільйона транзакцій про грошові перекази, міжбанківські платежі, цінні папери. Щорічно через SWIFT проходить 4 млрд платіжних доручень.

Нацбанк скасував реєстрацію міжнародної платіжної системи TYME через співпрацю із забороненою в Україні російською платіжною системою.

Зараз ви читаєте новину «Російським банкам загрожує відключення від міжнародної системи SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути