вівторок, 18 вересня 2018 08:21

Російський військовий літак збили над Середземним морем

Російський військовий літак збили над Середземним морем
Над Середземним морем збито російський літак Іл-20. Фото: airwar.ru

Над Середземним морем збито російський літак Іл-20. Це сталося вчора ввечері. На борту знаходилися 14 військових.

"17 вересня близько 23:00 мск при поверненні на авіабазу Хмеймім над акваторією Середземного моря в 35 кілометрах від узбережжя Сирії зник зв'язок з екіпажем російського літака Іл-20. На борту літака перебували 14 військовослужбовців. Їх доля невідома", - повідомили в Міноборони РФ .

У міністерстві також підтвердили, що літак пропав під час атаки ізраїльських ВПС по військових об'єктах у Латакії і запуску ракет з корабля в Середземному морі.

CNN з посиланням на американських чиновників повідомляє, що літак збила ракета, запущена силами Асада під час атаки ізраїльських ВПС по набережним цілям в провінції Латакія. Намагаючись збити ізраїльську ракету, сирійці потрапили в дружній російський літак. Більш того, за інформацією американських військових, Іл-20 був збитий з установки, яку сама ж Росія продала режиму Асада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська льотчиця виконала перший таран за часи війни

Джерело наголошує, що інформація про збитий Іл-20 була отримана з повідомлення на міжнародних частотах. Говорилося, що сирійські рятувальні служби почали пошуково-рятувальну операцію.

17 вересня Міністерство оборони Росії заявило, що відеодокази Міжнародної слідчої групи про причетність РФ до збиття Малазійського боїнга МН17, - фальсифікація.

Крім того, росіяни знову звинуватили українську сторону в трагедії. Їхнім, нібито, аргументом було те, що "Боїнг" збили ракетою, яку 1986-го отримала військова частина в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Російський військовий літак збили над Середземним морем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути