субота, 03 серпня 2019 13:22

Російські шамани будуть боротися з лісовими пожежами

Російські шамани будуть боротися з лісовими пожежами
Шамани проведуть ритуал виклику дощу. Фото: "Ракурс"

Російські шамани проведуть ритуал виклику дощу.

Близько 40 шаманів з Бурятії, Забайкалля та Іркутської області зберуться 4 серпня на байкальському острові Ольхон, повідомив ТАСС голова правління міжрегіональної організації шаманів "Тенгері" Баїр Цирендоржіев.

"Вони здійснять обряди, щоб викликати дощі на лісові пожежі. Зараз ми уточнюємо місцевості, де горять ліси", - сказав Цирендоржіев.

За даними ФДМ "Авіалесоохрана" на ранок середи, в Росії гасять 147 лісових пожеж на загальній площі понад 100 тис. га. Значні площі лісу охоплені вогнем у віддаленій місцевості, де загоряння не гасять. Більшість пожеж зареєстровано в Сибіру - на території Іркутської області і Красноярського краю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найсильніші за 10 тис. років пожежі гасити "економічно невигідно" - РФ

"На Ольхоні 4 серпня зберуться близько 40 шаманів з Бурятії, Забайкалля та Іркутської області. Вони здійснять обряди, щоб викликати дощі на лісові пожежі. Зараз ми уточнюємо місцевості, де горять ліси", - сказав Цирендоржіев.

Буддистські священнослужителі-лами заявили, що готові зробити обряди виклику дощів на палаючу Тайгу. Додали, що для цього їм потрібні точні координати пожеж.

Глобальна онлайн-платформа Global Forest Watch досліджує стан лісів на планеті. З 15 по 22 липня вона зареєструвала у Росії 178 484 осередків займань.

Зараз ви читаєте новину «Російські шамани будуть боротися з лісовими пожежами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути