пʼятниця, 24 січня 2020 12:28

Російські дипломати виявилися шпигунами

Російські дипломати виявилися шпигунами
У Болгарії викрили шпигунів. Фото: РБК

У Болгарії двоє російських дипломатів займалися шпигунством.

"Під час розслідування в рамках одного з досудових проваджень було встановлено, що з 2017 року по теперішній час громадянин Російської Федерації здійснював розвідувальну діяльність, в ході якої він добував інформацію про механізми виборчого процесу в країні. Встановлено, що російський громадянин має статус дипломата, він акредитований у Болгарії як перший секретар у консульському відділі посольства Російської Федерації в Софії", - йдеться у повідомленні прокуратури Болгарії.

Інше досудове розслідування показало, що з жовтня 2018 року по теперішній час інший громадянин Росії збирав державні і службові таємниці в галузі енергетики та енергетичної безпеки країни, яку він направляв в штаб-квартиру російської розвідки в Москві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готували теракти: в Україні викрили мережу російських агентів

"Для здійснення своєї незаконної діяльності росіянин встановив контакти з болгарськими громадянами, які мали доступ до інформації в цій сфері. Подальша перевірка встановила, що громадянин Росії має дипломатичний імунітет, оскільки він є працівником торгового представництва Російської Федерації в Софії", - розповіли у прокуратурі.

Кримінальне провадження щодо двох російських громадян призупинили на основі Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Служба безпеки України викрила шпигуна, який працював на Росію. Ним виявився працівник Головного управління Національної поліції в Харківській області, повідомив у пресцентрі служби безпеки України представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк.

Зараз ви читаєте новину «Російські дипломати виявилися шпигунами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути