Ексклюзиви
понеділок, 12 серпня 2019 16:53

"Росатом" випробовував новий спецвиріб, коли загинули люди

"Росатом" випробовував новий спецвиріб, коли загинули люди
Внаслідок вибуху загинули 5 людей. Фото: proxy11.online.ua

У держкорпорації "Росатом" визнали, що вибух у ядерному центрі Архангельска стався "під час випробування нового спецвиробу".

За словами керівника "Росатома" Олексія Лихачова, саме через це загинули 5 співробітників Сарівського ядерного центру, повідомила прес-служба корпорації.

"Ми провели в останню путь наших колег, які трагічно загинули під час випробувань нового спецвиробу. Вони до останнього залишилися віддані своєму обов'язку", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії вибухнув ядерний реактор

Що саме вибухнуло в Архангельській області, невідомо. Військові експерти припускають, вибух міг статися під час випробувань крилатої ракети з ядерною установкою.

Через це й сталося короткочасне підвищення радіації. Про це повідомила влада сусіднього Северодвинська.

У "Грінпісі" заявили, що радіація була перевищена в 20 разів. Станом на 10 серпня, радіаційна ситуація в Северодвинську в межах норми.

Після вибуху в Архангельській області почалася паніка - місцеві жителі масово скуповують в аптеках йод через чутки про радіаційне забруднення.

Голова правління екологічного правозахисного центру "Беллона" із Санкт-Петербурга Олександр Нікітін заявив, що вибух реактивної рухової установки мав локальний характер і радіаційної загрози немає.

Загиблі - Олексій Вьюшин, Євген Коратаєв, В'ячеслав Липшев, Сергій Пічугін, Владислав Яновський - будуть представлені до державних нагород. У місті їм встановлять пам'ятник.

Зараз ви читаєте новину «"Росатом" випробовував новий спецвиріб, коли загинули люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути