пʼятниця, 02 березня 2018 18:15

"Ріжуть гуску, яка несе золоті яйця" - у соцмережі висміяли Газпром

"Ріжуть гуску, яка несе золоті яйця" -  у соцмережі висміяли Газпром
У соцмережах коментують перемогу Нафтогазу над Газпромом Фото: 24 Канал

Нафтогаз у Стокгольмському арбітражі домігся компенсації $4,63 млрд за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту.

За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі, Газпром має сплатити $2,56 млрд на користь Нафтогазу. У російській компанії не згодні з таким рішенням. Кажуть, захищатимуть свої права доступними чинному законодавству шляхами. 1 березня Газпром заявив, що не здійснюватиме постачання газу Нафтогазу. Повернув гроші, які раніше проплатила українська компанія.

На своїй офіційній сторінці у Facebook НАК "Нафтогаз України" повідомив, що транзит продовжується в нормальному режимі. А також запропонував декілька цитат із російських ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, чому Росія відмовилась постачати газ в Україну

До обговорення ситуації, яка склалася, також активно долучилися користувачі соцмереж.

"Дорогий Газпром - я особисто пережив з десяток холодних зим без газу, який ви завжди відключали в Грузії з початку дев'яностих. Це змусило грузин побудувати масу нових газопроводів, почати поставки газу з Азербайджану. Але грузини вижили і послали вас нах*ен з вашим газом, залишившись вільними. Тепер ви робите теж саме в Україні. І особисто можу вам сказати і зараз, ідіть ви нах*ен зі своїм газом. Україна обов'язково теж переживе і тепер точно диверсифікує постачання газу". - написав колишній прес-аташе посольства Грузії в Украині, політичний експерт Бачо Корчилава.

"Такої дикої кількості різнокаліберної балалаєчної балаканини, як після вчорашнього Стокгольма, я вже давно не бачила, - пише блогер Олена Монова. - Одного разу у студентській юності я спостерігала епічне батальне полотно: у гуртожитку сунули палаючу газету в щілину в стіні. І звідти хітиновою шуршащою ніагарою вирвалися таргани, в очах витрішкувата паніка, вуса горять. Їх тут же із завзятими матюками злі люди тиснуть тапками і пшикають смачною отрутою. Так от сьогоднішня картина дуже нагадує ту, з минулого".

На Росії бомбануло несамовито і потужно. Газпром скидає тиск і спалює надлишки газу через гарячі пердаки. Гори, гори ясно".

"Європа висловила крайню стурбованість можливими недопоставками газу у зв'язку з ультиматумом Газпрому розірвати з Нафтогазом договір. І закликала до рішучої толерантності, терпеливості та чекання. Тут тепер важливо, хто як, і за рахунок кого буде викручуватися, особливо після прецеденту 2009, коли був аналогічний шантаж, - пише президент Міжнародної корпорації "Гранд" Володимир Співаковський. - А може, веселіше стане добувати свій газ. Чи вже навіть не газ. А щось інше. Мало нам гібридної війни, так тепер газова".

"Дії Газпрому - це частина гібридної війни. Вони програють нам. Відключення росіянами газу може принести їм тактичну перемогу, а нам тимчасові незручності, але стратегічно вони вже програли. Україна і світ отримали додаткову стимуляцію для відмови від співпраці з світовим гопником і від російського газу. Це ще один крок нашої втечі від совка і від згубної звички торгувати з агресором, з вбивцею, ставлячи себе в пряму залежність від Кремля. Зараз росіяни самі ріжуть "гуску, яка несе золоті яйця", - коментує волонтер, ветеран АТО, голова благодійного фонду "Світ і Ко" Мирослав Гай.

"Дивлячись на дії Газпрому щодо України, на розум приходить безсмертна фраза з радянського часу "В безсилій злобі він відтягує свій кінець", - підсумував політолог Тарас Березовець.

НАК "Нафтогаз" і польська нафтогазова компанія PGNiG підписали контракт на термінову поставку газу. Через відмову російського Газпрому поставляти блакитне паливо в Україну. У польській компанії повідомили, що контракт діє до кінця березня 2018 року. Обсяг газу складає понад 60 млн кубометрів.

Зараз ви читаєте новину «"Ріжуть гуску, яка несе золоті яйця" - у соцмережі висміяли Газпром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути