субота, 22 вересня 2018 06:06

Рідкісна хвороба "з'їла" пальці музиканта
7

 Ендрю Шиллідей почав хворіти на системну склеродермію 2012-го
Фото: Mirror
 Ендрю Шиллідей почав хворіти на системну склеродермію 2012-го
 Ендрю Шиллідей почав хворіти на системну склеродермію 2012-го
 Ендрю Шиллідей почав хворіти на системну склеродермію 2012-го
Чоловікові ампутували пальці на руках і він не міг грати на волинці

Волинщик 33-річний Ендрю Шиллідей із північно-ірландського Данганнона через аутоімунне захворювання системну склеродермію втратив пальці на руках. Тепер повернувся на сцені завдяки спеціально зробленому для нього інструменту

Ендрю відчув себе недобре у вересні 2012-го. На руках та ногах з'явилися дивні висипання. Його відправили до лікарні, де він провів 8 місяців, розповідає Mirror.

"Я дізнався, що все це серйозно, коли пальці на руках і ногах почали змінювати колір. Все сталося так швидко, що я й оком не зморгнув. Погано пам'ятаю, що було в лікарні. Але моїх батьків попередили, аби вони готувалися до найгіршого", - каже чоловік.

"Весь час було боляче і не ставало краще. Я навчився грати на волинці у королівській консерваторії у Шотландії. Потім викладав і це було моє життя. Боявся, що ніколи не заграю і не навчу інших", - додає.

Хвороба вразила також ліву ногу, половину правої ступні і частину ока. Травми, які залишає хвороба, схожі на обмороження. Примушують кінцівки чорніти. Око чоловікові залишили, а кінцівки ампутували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після стресу в школі дитина почала обливатися кривавим потом

Про історію Ендрю дізнався його друг Джон Еліот. Він відомий серед волинщиків майстер із виготовлення чантерів — трубки з отворами, які закривають пальцями, щоб отримати певну ноту. Разом з Ендрю вони грали у шотландському оркестрі волинщиків Shotts and Dykehead Caledonia Pipe Band . Джон зробив для друга спеціальний чантер. Отвори в ньому чоловік може закривати тим, що лишилося від пальців.

"Ендрю повинен вчитися ходити знову. З тим, що лишилося у нього від пальців на руках, він не зможе грати. Але він не звик здаватися — життєрадісність вражає. Ми в майстерні зробили для нього чантер і цього тижня він приходив його спробувати", - розповідає Еліот.

55-річна Жанет Леблан померла у жовтні торік після того, як з'їла багато сирих устриць. Причиною смерті стали бактерії вібріони, які вражають м'язову тканину

Зараз ви читаєте новину «Рідкісна хвороба "з'їла" пальці музиканта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути