пʼятниця, 16 квітня 2021 19:29

Росія висилає 10 американських дипломатів

Росія висилає 10 американських дипломатів
Лавров заявив, що Росія буде дзеркально відповідати на санкції США. Фото: Reuters

Росія вишле 10 дипломатів зі США.

"10 дипломатів були включені в список, який нам передали з проханням, щоб вони поїхали. Ми відповімо на цей захід дзеркально. Запропонуємо теж 10 дипломатам США в РФ покинути нашу країну", - повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, передає РИА.

15 квітня США ввели нові санкції проти Росії. МЗС РФ Пообіцяв дзеркальну відповідь. Про нього стане відомо найближчим часом, додали в російському зовнішньополітичному відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ відповість дзеркально: Кремль пригрозив США за санкції

У рамках санкцій з 14 червня американським інвесторам заборонять купувати на первинному ринку російські державні облігації.

Сполучені Штати запровадили санкції проти 32 суб'єктів і фізичних осіб Російської Федерації за спроби вплинути на президентські вибори 2020 року. А також через хакерські атаки. Проти 8 фізичних та юридичних осіб введені санкції через окупацію Криму. США висилають з Вашингтону 10 російських дипломатів. Фінансовим установам США з 14 червня заборонена пряма покупка боргових цінних паперів у Центрального банку, Мінфіну та Фонду нацдобробуту РФ. Під санкції потрапили 6 російських технологічних компаній, які, за даними США, надають підтримку російським спецслужбам.

Зараз ви читаєте новину «Росія висилає 10 американських дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути