пʼятниця, 16 квітня 2021 08:18

РФ відповість дзеркально: Кремль пригрозив США за санкції

РФ відповість дзеркально: Кремль пригрозив США за санкції
США офіційно ввели нові санкції проти Росії. У Кремлі пообіцяли рішучу відсіч. Фото: REUTERS

У Росії відреагували на нові санкції з боку США, пообіцявши дати "рішучу відсіч".

Відповідь невідворотною. Вашингтон "повинен усвідомити, що йому доведеться розплачуватися за деградацію відносин із Москвою". Про це заявила офіційна представниця міністерства закордонних справ Марія Захарова.

"Подібна агресивна поведінка отримає рішучу відсіч. Відповідь на санкції буде невідворотною. Відповідальність за те, що відбувається, цілком на Сполучених Штатах", – зазначила Захарова, передає ТАСС.

Крім того, після оголошення нових санкцій Росія викликала в МЗС американського посла. Розмова для американської сторони буде важкою, додала представниця відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США почали перевіряти російські компанії

РФ відповість на нові санкції дзеркально, заявив Глава комітету російського парламенту з міжнародних справ Олексій Чепа.

"Ми вишлемо також 10 дипломатів. І у нас є компанії, до яких у нас є претензії щодо втручання у наші внутрішні справи, проти них будуть прийняті аналогічні дії", – сказав він.

За словами політика, Росія піде на дзеркальні санкції "змушено", але подібний крок не покращує обстановку в міжнародній політиці.

Сполучені Штати запровадили санкції проти 32 суб'єктів і фізичних осіб Російської Федерації за спроби вплинути на президентські вибори 2020 року. А також через хакерські атаки. Проти 8 фізичних та юридичних осіб введені санкції через окупацію Криму. США висилають з Вашингтону 10 російських дипломатів. Фінансовим установам США з 14 червня заборонена пряма покупка боргових цінних паперів у Центрального банку, Мінфіну та Фонду нацдобробуту РФ. Під санкції потрапили 6 російських технологічних компаній, які, за даними США, надають підтримку російським спецслужбам.

Зараз ви читаєте новину «РФ відповість дзеркально: Кремль пригрозив США за санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути