понеділок, 29 січня 2018 12:15

РФ увійшла до списку країн зі значними порушеннями прав людини

РФ увійшла до списку країн зі значними порушеннями прав людини
Росія потрапила до списку країн, в яких спостерігають значні порушення прав людини. Фото: thestar.com

Росія потрапила до списку країн, в яких спостерігають значні порушення прав людини. Разом з РФ до списку потрапили Лівія, Ємен, Туреччина, Єгипет, Китай та Бірма.

Про це йдеться у щорічній доповіді Human Rights Watch, повідомляє УНІАН. У ній підсумовуються основні питання прав людини в більш ніж 90 країнах у всьому світі, спираючись на події з кінця 2016 року по листопад 2017 року.

У доповіді ці країни описуються як такі, що у них "сталося багато поганих речей". Наприклад, багато людей постраждали або були вбиті через насилля, яке "розпочали лідери цих країн".

У Human Rights Watch під правами людини розуміють: право бути у безпеці, вільно висловлювати свої думки, вчитися та працювати, мати родину та місце проживання тощо.

А серед країн, в яких відстоюють права людини, названі Франція та Сполучені Штати Америки. Однак порівнюючи ці дві країни, наголошується, що у Франції лідер захищає права мусульман і люди його підтримують. А у США, навпаки - люди виступають проти расистських висловлювань лідера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трампа і Путіна звинуватили у погіршенні ситуації з демократією в світі

USA Today, одна з провідних газет Сполучених Штатів Америки, оголосила Росію у своїй статті новою "імперією зла". Видання послалося на агресивні дії Росії щодо Грузії та України, воєнну інтервенцію в Сирії і ймовірне втручання у президентські вибори в США у 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «РФ увійшла до списку країн зі значними порушеннями прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути