Ексклюзиви
середа, 21 липня 2021 12:01

РФ стягує ракети до кордонів ЄС. Британія відреагувала військовими навчаннями

РФ стягує ракети до кордонів ЄС. Британія відреагувала військовими навчаннями
Велика Британія проводитиме навчання ВПС задля спротиву РФ. Фото: Reuters

Велика Британія планує провести навчання військово-повітряних сил через імовірне розміщення крилатих ракет РФ у Калінінградській області.

Країна потрапляє в радіус ураження, пише видання The Daily Telegraph.

Про майбутні навчання Exercise Agile Stance оголосив начальник штабу ВПС Британії Майкл Вігстон.

Країна боїться повторити сценарій 7 грудня 1941 року, коли при нападі Японії на Перл-Харбор у США знищили понад 200 одиниць американської авіації.

"Нам необхідно поглянути на поточну ситуацію як на виклик національній безпеці і вивчити перелік злітно-посадкових майданчиків, якими ми володіємо у Великій Британії. Це звучить трохи в дусі холодної війни, але ми змушені згадувати, як діяти в таких умовах", - сказав Вігстон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща купить 250 американських танків для спротиву агресії РФ

Перекидання Росією крилатих ракет останнього покоління на територію Калінінградської області було б "кроком наверх сходами ескалації", зазначив Вігстон.

У Росії пригрозили "ненавмисним конфліктом" за розміщення гіперзвукових ракет в Європі. Прессекретар Пентагону Джон Кірбі раніше говорив про те, що з 2010 року в РФ продовжують виготовляти нові ядерні бомби.

Калінінградська область - найзахідніша в Росії, колишня територія Східної Пруссії. 1945 року за підсумками Другої світової війни потрапила під контроль Радянського Союзу. 1946-го місто Кенігсберг перейменували в Калінінград, а область разом із ним передали до складу РСФСР.

На цій невеликій території - 15 тис. кв км - Москва тримає величезну кількість військ та озброєння. Цьогоріч тут планує сформувати повноцінну мотострілецьку дивізію. 2018-го в область перекинули оперативно-тактичні ракетні комплекси "Іскандер-М". Артилерійська бригада розмішеного в регіоні 11-го армійського корпусу торік отримала далекобійні реактивні установки залпового вогню "Смерч" калібру 300 мм замість "Градів". Цьогоріч в області розгорнуть дивізіон надзвукових комплексів "Бастіон", здатних вражати цілі на відстані до 600 км. За останні роки в регіон направили кілька дивізіонів зенітних ракетних систем С-400 "Тріумф". Флотська авіація отримала винищувачі Су-30СМ і модернізовані вертольоти Ка-27М.

Зараз ви читаєте новину «РФ стягує ракети до кордонів ЄС. Британія відреагувала військовими навчаннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути