пʼятниця, 19 січня 2018 02:46

РФ відмовилася підписувати договір про заборону ядерної зброї

РФ відмовилася підписувати договір про заборону ядерної зброї
На думку Лаврова, договір містить "односторонні принципи". Фото: ТВ Центр

Росія не має наміру приєднуватися до Договору про заборону ядерної зброї (ДЗЯЗ).

Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров на засіданні Ради Безпеки ООН з питань про заборону ядерної зброї, передає прес-служба російського відомства.

За словами Лаврова, Росія "розділяє завдання побудови без'ядерного світу", проте домагатися цієї мети треба "не такими односторонніми методами", на яких заснований договір.

Міністр заявив, що повністю знищити ядерну зброю можна лише "в контексті загального і повного роззброєння в умовах забезпечення рівної і неподільної безпеки для всіх, в тому числі і для володарів ядерної зброї". Але положення ДЗЯЗ, вважає Лавров, не відповідають цим принципам.

"У ньому ігнорується необхідність обліку всіх факторів, що впливають сьогодні на стратегічну стабільність. Він також провокує глибокі розбіжності між членами міжнародного співтовариства і може надати дестабілізуючий вплив на режим нерозповсюдження", - зазначив глава російського МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США відреагували на заяву Лаврова про Будапештський меморандум

Адміністрація Дональда Трампа збирається послабити обмеження на використання ядерної зброї і створити нову ядерну боєголовку з зарядом малої потужності для ракет Trident. Відомо, що розробка ядерних міні-бомб ведеться перш за все для стримування Росії і Північної Кореї.

Зараз ви читаєте новину «РФ відмовилася підписувати договір про заборону ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути