пʼятниця, 17 травня 2019 07:35

Резиденцію патріарха Кирила закидали димовими шашками

Резиденцію патріарха Кирила закидали димовими шашками
Під управлінням патріархії РПЦ у Москві запалили димові шашки. Фото: glavcom.ua

Під управлінням патріархії РПЦ у Москві запалили димові шашки, а на паркані з'явився плакат "Вибачся за Єкб".

Акцію влаштувала "Асоціація народного опору". Таким чином вони підтримали протестувальникам проти будівництва храму на місці скверу біля Театру драми в російському Єкатеринбурзі, інформує Радио Свобода.

Подібні акції у Єкатеринбурзі тривають з понеділка. Вони вже призвели до зіткнень учасників протесту з поліцією та охороною будівництва. Затримали та заарештовали десятки людей, учасники акції скаржаться на застосування насильства з боку поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хакери Кирила атакували сайт УПЦ КП

У Кремлі назвали виправданим застосування сили відносно учасників протестів. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков стверджує, що дії правоохоронних органів стали реакцією на провокацію. А влада Єкатеринбурга продовжує діалог із тими, хто хоче цей діалог вести.

У вівторок губернатор Свердловської області Євген Куйвашев провів зустріч між противниками і прихильниками будівництва храму. Після неї віце-губернатор Сергій Бідонько заявив, що у влади немає жодних підстав, щоб переносити місце будівництва об'єкта. Компромісом із боку чиновників назвав можливість будівництва нових зелених зон в місті.

РПЦ — підрозділ Російської Федерації. Кирил не приймає самостійно жодних рішень щодо України чи закордонних питань. Вони перебувають у підпорядкуванні російської держави. Володимир Путін, коли думав йти чи не йти війною на Україну, дуже зважав на церковний фактор. Патріарх Кирил же приїжджав сюди кілька разів, збирав людей. Мабуть, у Путіна склалося враження, що він тут має абсолютну підтримку і його зустрічатимуть із квітами.

Зараз ви читаєте новину «Резиденцію патріарха Кирила закидали димовими шашками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути