четвер, 08 липня 2021 12:40

Режим Лукашенка заблокував сайт найстарішого опозиційного видання Білорусі

Режим Лукашенка заблокував сайт найстарішого опозиційного видання Білорусі
Режим Лукашенка заблокував "Наша Ніва". Фото: Global Look Press

Режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка заблокував доступ до сайту найстарішої опозиційної газети країни білоруською мовою – "Наша Ніва". Частина співробітників видання перестала виходити на зв'язок.

Про це повідомили в Telegram-каналі "Наша Ніва".

Доступ до сайту заблокували через рішення Міністерства інформації. Закриття інтернет-видання обумовили публікуванням забороненої інформації. Про які саме заборонені матеріали йдеться, не повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусам обмежили доступ до сайту, на якому проходить голосування за переговори з режимом Лукашенка

У виданні заявили, що не можуть зв'язатися з головним редактором "Наша Ніва" Ягором Марциновичем. Підозрюють, що його затримали.

"Ми припускаємо, що він може перебувати під вартою. Читачі повідомляють, що бачили силовиків у будівлі, де був Марцинович", - йдеться в повідомленні видання.

До одного з редакторів газети навідалися правоохоронці з обшуками.

Газету "Наша Ніва" заснували 1906 року у Вільнюсі. Свою діяльність видання відновило 1991-го. Паралельно з паперовим виданням з 1997 року існує сайт.

Незалежний білоруський портал Tut.by видалив із загального доступу у своїх соцмережах дописи за весь 2020 рік і першу половину 2021-го.

18 травня сайт Tut.by заблокували, рахунки компанії - заморозили. Проти керівників видання порушили кримінальну справу про несплату податків. У рамках провадження затримали 15 осіб, пов'язаних з виданням. У середині червня МВС Білорусі зажадало визнати "екстремістськими" матеріали Tut.by і соцмережі видання. 24 червня суд мусив винести рішення, але розгляд позову МВС відтермінували.

Зараз ви читаєте новину «Режим Лукашенка заблокував сайт найстарішого опозиційного видання Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути