понеділок, 28 червня 2021 11:21

Незалежне білоруське ЗМІ видалило з соцмереж дописи за останні 1,5 року

Незалежне білоруське ЗМІ видалило з соцмереж дописи за останні 1,5 року
Tut.by і пов'язані з ним ресурси є найбільшим у Білорусі інтернет-холдингом. Фото: pixabay.com

Незалежний білоруський портал Tut.by видалив із загального доступу у своїх соцмережах дописи за весь 2020 рік і першу половину 2021-го.

Також він відмовився від позначки верифікації в Telegram, пише "Радіо Свобода".

У такий спосіб редакція хоче убезпечити як співробітників видання, так і своїх читачів через позов визнання матеріалів Tut.by "екстремістськими" в Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протасевича разом із Сапегою перевели під домашній арешт

В редакції додали, що після видалення постів і позначки верифікації Tut.by запідозрили у втраті доступу до соцмереж видання, але команда порталу запевнила, що зберігає його.

Видалення галочки верифікації з акаунту каналу в Telegram пояснили необхідністю мати змогу швидко перейменувати його в разі визнання "екстремістським", щоб убезпечити як авторів, так і читачів.

"Зробити це (перейменувати канал. - Gazeta.ua) за кілька хвилин після рішення суду не можна, ми вирішили підготуватися заздалегідь. У нас є весь архів прихованих і видалених постів. Ця інформація не втрачена назавжди. Люди, які зараз ведуть канал, знаходяться за кордоном, спроб зламу не було", - зазначили в редакції Tut.by.

Портал Tut.by - найбільше незалежне інтернет-ЗМІ в країні, яке з серпня 2020 року висвітлює "антилукашенківські" акції протесту.

18 травня сайт Tut.by заблокували, рахунки компанії - заморозили. Проти керівників видання порушили кримінальну справу про несплату податків. В рамках нього затримали 15 осіб, пов'язаних з виданням. В середині червня МВС Білорусі зажадало визнати "екстремістськими" матеріали Tut.by і соцмережі видання. 24 червня суд повинен був винести рішення, але розгляд позову МВС відтермінували.

Зараз ви читаєте новину «Незалежне білоруське ЗМІ видалило з соцмереж дописи за останні 1,5 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути