середа, 24 квітня 2024 17:41

Рейтинг Байдена знизився у ключових штатах

Рейтинг Байдена знизився у ключових штатах
Американці звинувачують Джо Байдена у поганій ситуації з економікою. Фото: eastnews.ua

У ключових штатах випарувалося нещодавнє покращення у рейтингу президента США Джо Байдена.

Американці не довіряють президенту через стан економіки. Квітневе опитування Bloomberg News/Morning Consult показало, що Байден випереджає колишнього президента-республіканця Дональда Трампа лише в одному з семи ключових штатів.

Байден випереджає Трампа у Мічигані на два відсоткових пункти. Він незначно відстає від республіканця у Пенсильванії та Вісконсині, а в Джорджії, Аризоні, Неваді та Північній Кароліні відставання Байдена від Трампа є більшим.

Сильна промова Байден у Конгресі "Про стан справ у країні" в березні допомогла йому покращити позиції та досягти найкращого результату, згідно зі щомісячними опитуваннями з початку їх проведення у жовтні минулого року.

Цей поворот стався після того, як респонденти негативно висловилися про економіку у короткостроковій перспективі. Більшість виборців у штатах, які вагаються, очікують погіршення економічних умов у найближчі місяці.

"Деякий блиск послання "Про стан справ у державі" стерся", - сказав аналітик Morning Consult Метт Мондей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден вперше з серпня випередив Трампа - опитування

Понад три чверті опитаних заявили, що президент несе відповідальність за поточні показники економіки США, а майже половина сказали, що він "дуже відповідальний" за це.

Байден говорив про економічне відновлення США з початку пандемії, визнаючи, що "ще багато роботи попереду". У Білому домі неодноразово говорять про збільшення кількості робочих місць, промислових інвестицій і сповільнення зростання цін.

У Байдена розраховують на те, що соціальні питання, особливо аборти, допоможуть активізувати демократів.

Вперше за час проведення моніторингового опитування більш ніж половина виборців у ключових штатах сказали, що питання абортів є дуже важливим для них під час голосування.

Середні дані національних опитувань RealClearPolitics свідчать, що Трамп і Байден мають фактично рівну кількість голосів виборців. Результати виборів можуть визначитися у семи штатах. Там Трамп випереджає Байдена на шість відсоткових пунктів у двосторонньому протистоянні.

В опитуванні Bloomberg News/Morning Consult взяли участь 4 969 зареєстрованих виборців у семи штатах: 801 в Арізоні, 802 в Джорджії, 708 в Мічигані, 450 в Неваді, 703 в Північній Кароліні, 803 в Пенсильванії та 702 у Вісконсині. Опитування проводилося онлайн з 8 по 15 квітня. Похибка становить плюс-мінус один відсотковий пункт.

Чинний президент США Джо Байден та експрезидент Дональд Трамп отримали достатню кількість делегатів, аби закріпити за собою номінацію від своїх партій на участь у виборах у листопаді.

Зокрема, Байден здобув необхідну кількість у 1 968 делегатів. Водночас Трамп отримав 1 215 голосів делегатів, необхідних для висунення його кандидатом у президенти від Республіканської партії.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг Байдена знизився у ключових штатах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути