Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 08:38

Радбез збереться на екстрене засідання

Радбез збереться на екстрене засідання
Сутички між ізраїльськими силовиками і палестинцями в Єрусалимі почалися через протести палестинців проти виселення кількох палестинських родин у Східному Єрусалимі. Фото: REUTERS

Рада Безпеки ООН проведе екстрене засідання, на якому обговорить ескалацію напруженості в зоні палестино-ізраїльського конфлікту.

Консультації призначені на середу, 12 травня. Про це повідомляє Times of Israel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По Тель-Авіву знову запустили ракети. Люди тікають в бомбосховища

Рада Безпеки ООН вдруге за три дні проведе екстрену закриту консультацію. На консультаціях, які відбувалися раніше, не вдалося виробити єдиної заяви по ситуації в Східному Єрусалимі.

Зазначається, що такі засідання для обговорення регіональних конфліктів проходять постійно, але проведення двох зборів за три дні - рідкість. Для проведення закритих консультацій потрібна згода всіх 15 країн-членів.

Армія оборони Ізраїлю повідомляє, що в результаті удару по будівлі в місті Газа були ліквідовані двоє керівників військової розвідки ХАМАС. Авіаудари були нанесені у відповідь на атаку бойовиків в центральній частині Ізраїлю. Також в ніч на 12 травня в районі Рамаль (Північно-західна околиця міста Газа) було атаковано висотну будівлю ХАМАС, в якому, крім іншого, розташовувалися штаби цієї організації.

Зараз ви читаєте новину «Радбез збереться на екстрене засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути