вівторок, 15 березня 2022 20:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Рада ЄС ввела санкції проти ще 15 росіян - серед них Абрамович і Ернст

Рада ЄС ввела санкції проти ще 15 росіян - серед них Абрамович і Ернст
ЄС затвердила нові санкції проти ще 15 громадян РФ. Фото: pixabay.com

Рада Європейського союзу ухвалила рішення запровадити санкції проти ще 15 фізичних і дев'яти юридичних осіб через повномасштабне вторгнення РФ на територію України.

Про це оголосили на сайті Ради.

"Ми додаємо в наш список санкцій ще більше олігархів та еліти, пов'язаної з режимом, членів їхніх сімей та відомих бізнесменів, які залучені до секторів економіки, які забезпечують режим істотним джерелом доходу. Ці санкції також націлені на тих, хто відіграє провідну роль у дезінформації та пропаганді, що супроводжують війну президента Путіна проти українського народу", - заявив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

До санкційного списку увійшли олігархи Роман Абрамович та Герман Хан, а також інші бізнесмени, що працюють у ключових секторах економіки, таких як чорна металургія, енергетика, банківська справа, ЗМІ, товари та послуги військового та подвійного призначення.

До списку також входять лобісти та пропагандисти РФ. Зокрема, генеральний директор "Першого каналу" Костянтин Ернст, які просувають кремлівський наратив щодо ситуації в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як населення Монголії: в ООН підрахували кількість біженців з України

Під санкції ЄС потрапили компанії авіаційної, військової промисловості, суднобудування та машинобудування. Загалом обмежувальні заходи ЄС тепер застосовуються до 877 фізичних та 62 юридичних осіб.

Це рішення є частиною четвертого пакету обмежувальних заходів, запроваджених ЄС проти РФ через війну проти України.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Рада ЄС ввела санкції проти ще 15 росіян - серед них Абрамович і Ернст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути