середа, 23 квітня 2008 16:35

"Газпром" ухвалив підвищення цін для СНД до загальноєвропейського рівня

Рада директорів "Газпрому" ухвалила роботу по підвищенню цін на газ для країн СНД і Балтії. Ціни на паливо для цих держав будуть підвищені до європейського рівня, повідомляється в прес-релізі компанії.

"Правлінню компанії доручено продовжити роботу по вдосконаленню ціноутворення на газ для цих держав, зокрема по застосуванню ринкових підходів", - наголошується в повідомленні "Газпрому".

Очікується, що в 2009 році середньоєвропейська ціна на газ може скласти 300 доларів за тисячу кубометрів. Тим часом, раніше голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявляв вона ціна може піднятися до 400 доларів за тисячу кубометрів. За його словами, це пов"язано з подорожчанням вуглеводів і падінням курсу долара.

У довгостроковій програмі російської газової монополії передбачено збільшити до 2020 року об"єм добутку газу до 650-670 мільярдів кубометрів. Близько 50 відсотків доводитиметься на нові родовища, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" ухвалив підвищення цін для СНД до загальноєвропейського рівня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути