понеділок, 14 травня 2018 16:06

Путіну нічим відповісти за "понти" - експерт

Російський політолог Андрій Піонтковський прогнозує Росії невтішне майбутнє за правління Володимира Путіна.

За словами експерта, на главу Кремля чекає багато неприємностей, пише "Апостроф".

"Низка поразок, які почалися від провалу проекту "Новоросія" 2014 року, тривають. І всі його заяви безглузді на тлі гучних зовнішньополітичних поразок", - розповів політолог.

Автор: Кореспондент.net
  На російських сайтах політику РФ шпетить навіть Гіркін
На російських сайтах політику РФ шпетить навіть Гіркін

Піонтковський спростував заяви Путіна про відродження Росії. Натомість експерт прогнозує "чорних лебедів" у вигляді України, Сирії, Кореї та санкцій.

"У Росії настала черга серйозних зовнішньополітичних провалів. Путін довго займався своїми "понтами", а тепер прийшов час відповісти "за базар". А відповідати немає чим", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС ввів санкції проти 5 осіб за вибори Путіна

За словами Піонтковського, серія ганебних подій у Сирії підірвали авторитет кремлівського вождя.

"То американці розбомблять сирійські бази, то знищать 200 російських найманців. Москва на це не дала жодної силової відповіді. А тепер Ізраїль щодня відвойовує іранські бази, склади, підрозділи, а разом з тим сирійську протиповітряну оборону. Я вже не знаю, як тепер Москва все це пояснить", - коментує Піонтковський.

Ще однією відчутною поразкою для самого Путіна стало примирення США, Китаю та Кореї.

"Щойно Путіна викинули з переговорів щодо Кореї, Трамп і китайський лідер Сі Цзіньпін домовилися про оптимальне рішення для обох. Корея повністю залежить від Китаю, який не зацікавлений у ядерній Кореї. А в Путіна були дуже великі сподівання на ядерний офшор", - розповів експерт.

Автор: zbruc.eu
  Політолог Андрій Піонтковський: "Поразки на зовнішньополітичній арені РФ розпочалися зі спроби створити "Новоросію". Це був перший "чорний лебідь" Кремля"
Політолог Андрій Піонтковський: "Поразки на зовнішньополітичній арені РФ розпочалися зі спроби створити "Новоросію". Це був перший "чорний лебідь" Кремля"

Політолог упевнений, що поразки на зовнішньополітичній арені РФ розпочалися зі спроби окупувати Україну і створити "Новоросію". Це був перший "чорний лебідь" Кремля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію чекає кілька століть "геополітичної самотності" - Сурков

"Новоросія" провалилася, і це стало поштовхом до подальших поразок Путіна. Він і в Сирію поліз, щоб відвернути увагу від провалу в Україні. А зараз в Україну американці постачають Javelin", - стверджує Піонтковський.

Зараз Путін не здатен реабілітуватися в очах своїх виборців, які починають його відкрито критикувати. На російських сайтах політику РФ шпетить навіть Гіркін.

За словами експерта, Путін своєю агресивною і недалекоглядною політикою призведе до "майдану". Це стане його абсолютним крахом.

"Я 20 років ходив на мітинги з людьми не старшими за 50 років. А зараз основна маса протестувальників – це молодь. Вони відкидають цю злочинну владу, яка їх боїться. Путін використав новий інструмент – бандитів, яких в Україні називають тітушками", - сказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції США обвалили акції російської компанії на 40%

Експерт розповів, що персональні санкції від США завдали нищівного удару по російським олігархам. Їхні активи заморожені, а наступним кроком може стати конфіскація.

"В США зберігається один трильйон доларів приватних російських активів. Це гроші, вкрадені в російського народу. Виконання законодавства США щодо боротьби з відмиванням злочинних грошей – це найболючіший удар по путінській клептократії", - роз`яснив експерт.

За словами Піонтковського, в Москви немає ніяких інструментів проти цивілізованого світу, крім брязкання ядерною зброєю.

Російські депутати хочуть ввести кримінальну відповідальність за дотримання західних санкцій, зокрема в частині заборони на роботу в анексованому Криму.

Зараз ви читаєте новину «Путіну нічим відповісти за "понти" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути