неділя, 31 липня 2022 16:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін злякався, що на суверенітет РФ можуть посягнути, і пригрозив відповіддю

Російський диктатор Володимир Путін, побоюючись посягань на суверенітет і свободу своєї країни від невідомих "сил", пригрозив усім рішучою відповіддю.

За його словами, росіяни твердо забезпечуватимуть захист. Про це він заявив 31 липня у Санкт-Петербурзі на дні Військово-морського флоту РФ, передає "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіну доведеться обирати між зброєю та олією для народу РФ – Боррель

Напередодні лідер РФ підписав укази про затвердження нової морської доктрини та корабельного статуту військово-морського флоту РФ.

Автор: obozrevatel
  Путін пригрозив відповіддю на посягання на суверенітет РФ. Фото: obozrevatel
Путін пригрозив відповіддю на посягання на суверенітет РФ. Фото: obozrevatel

"Ми відкрито позначили межі та зони національних інтересів Росії – і економічних, і життєво важливих стратегічних. Насамперед, це наші арктичні акваторії, води Чорного, Охотського та Берингового морів, балтійські та курильські протоки. Захист забезпечуватимемо твердо та всіма засобами", – сказав Путін.

Глава країни-агресора зазначив, що ключове тут – це можливості російського військово-морського флоту. На його переконання, той здатний повноцінно відповісти всім, хто "вирішить посягнути" на суверенітет і свободу РФ.

"Успішно, з честю виконує стратегічні завдання на рубежах нашої країни та в будь-якому районі світового океану, має високу готовність до активних дій у своїх берегових, надводних, повітряних", – додав Путін.

Нова морська доктрина Росії нібито передбачає активізацію діяльності на Шпіцбергені, Землі Франца Йосипа, Новій Землі та острові Врангеля.

Економіка Російської Федерації катастрофічно страждає через повномасштабну війну в Україні, але російський диктатор Володимир Путін намагається приховати реальну ситуацію. Аналітики Єльського університету заявляють, що імпорт Росії обвалився з втратою компаній, на частку яких припадало близько 40% ВВП.

Реальна економічна шкода РФ набагато більша, ніж можна було очікувати, вважають експерти. Кремль скоротив кількість офіційних даних, які він випускає після вторгнення у спробі приховати наслідки.

Відхід з країни понад 1 тис. компаній призвів до скорочення доходів та інвестицій на суму, що перевищує $600 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Путін злякався, що на суверенітет РФ можуть посягнути, і пригрозив відповіддю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути