субота, 24 серпня 2019 10:42

Путін заявив, що Росія розроблятиме ракети середньої та меншої дальності

Путін заявив, що Росія розроблятиме ракети середньої та меншої дальності

Росія займеться розробкою ракет середньої та меншої дальності, але не буде їх розміщувати, поки цього не зроблять Сполучені Штати.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін, повідомляє ТАРС.

"Ми будемо, звісно, працювати тепер над такими системами середньої та меншої дальності", - сказав Путін.

Президент РФ додав, що Росія не розміщуватиме ракет доти, поки "у тому чи іншому регіоні світу не з'являться відповідні ударні системи американського виробництва".

США 2 серпня 2019-го офіційно вийшли з ДРСМД (договір між СРСР і США про ліквідацію ракет середньої та малої дальності) після того, як минув наданий Росії піврічний термін на ліквідацію ракети 9М729, яка порушує угоду. 4 березня Путін підписав указ про призупинення Росією виконання ДРСМД. 3 липня Росія офіційно призупинила дію ДРСМД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кремлі мають "обережний оптимізм" щодо діалогу Зеленського та Путіна

Договір між СРСР і США про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД, був підписаний Михайлом Горбачовим і Рональдом Рейганом у Вашингтоні 8 грудня 1987-го під час радянсько-американського саміту. Набув чинності 1 червня 1988-го.

Учасники договору взяли зобов'язання не виробляти, не випробовувати та не розгортати балістичні та крилаті ракети наземного базування середньої (1000-5500 км) і малої (500-1000 км) дальності. Сторони мали протягом 3 років знищити всі пускові установки та ракети наземного базування з радіусом дії 500-5500 км, включно з ракетами як у європейській, так і в азійській частині СРСР. Це перша в історії домовленість про реальне скорочення наявних озброєнь.

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив, що Росія розроблятиме ракети середньої та меншої дальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути