середа, 21 квітня 2021 14:25

Путін застеріг інші країни "не переходити червоні ліні", які Росія сама визначить

Путін застеріг інші країни "не переходити червоні ліні", які Росія сама визначить
Звернення Путіна до Федеральних зборів / Reuters

Президент Росії Путін застеріг інші країни не переходити червоні лінії у відносинах з Москвою. Про це він заявив у щорічному посланні до парламенту, Федеральних зборів

Основна частина звернення Путіна була про соціальні питання і боротьбу проти пандемії. Останні близько 15 хв промови глава Кремля присвятив міжнародним питанням. Про це пише РБК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін згадав Януковича й заявив, що Лукашенка нібито хотіли вбити

"Сподіваюся, нікому не прийде в голову перейти щодо Росії так звану червону лінію. Де вона проходитиме - будемо визначати в кожному конкретному випадку самі", - сказав глава Росії.

Він додав, що Москва хоче мати добрі відносини з усіма міжнародними гравцями, зокрема, з тими, з ким відносини останнім часом не складаються.

Якщо хтось із іноземних держав сприйме добрі наміри Москви за слабкість і захоче спалити всі мости, то, за словами Путіна, ця країна має знати, що відповідь Росії буде асиметричною, швидкою і жорсткою.

Путін також розповів про недружні акції з боку інших країн щодо Росії, на які Москва, в свою чергу, на його думку, відповідає дуже стримано і скромно.

Глава Росії порівняв ситуацію навколо Росії з сюжетом "Книги джунглів" Редьярда Кіплінга. За його словами, Росію чіпляють то тут, то там.

"І, звичайно ж, навколо тигра Шерхана крутяться всякі дрібні шакали", - додав Путін.

Раніше, 18 квітня, глава Франції Емманюель Макрон заявив, що міжнародне співтовариство має визначити чіткі червоні лінії у відносинах з Росією, щоб в разі будь-якої неприйнятної поведінки Москви ввести проти неї санкції.

Зараз ви читаєте новину «Путін застеріг інші країни "не переходити червоні ліні", які Росія сама визначить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути