середа, 20 липня 2022 06:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін запевняє, що росіяни відійшли від Києва "заради переговорів"

Путін запевняє, що росіяни відійшли від Києва "заради переговорів"
Президент Росії Володимир Путін. Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Росії Володимир Путін заявив, що росіяни відійшли від Києва, щоб нібито "створити умови для переговорів" з Україною.

Про це диктатора сказав на зустрічі в Ірані 19 липня, передає "РБК".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представник Росії на переговорах погрожує Україні "жорсткими умовами"

Путін також звинуватив Україну в нібито невиконанні стамбульських домовленостей. Яких конкретно, не уточнив. Заявив, що оскільки Київ не бажає дотримуватися зобов'язань, він не зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

"Для того, щоб створити ці умови (для переговорів. – Gazeta.ua), наші війська відійшли з центру України, з Києва. Київська влада відмовилася від виконання цих угод, хоча їх було практично досягнуто. Отже, кінцевий результат залежить, звичайно, не від посередників, а від бажання сторін виконувати досягнуті домовленості. Ми бачимо сьогодні, що такого бажання київська влада не має", – сказав Путін.

Останній раунд очних переговорів між Україною та РФ відбувся в Стамбулі. На ньому українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки. Після цього переговорний процес "сильно ускладнився".

Україна повернеться до переговорів після звільнення територій, захоплених Росією впродовж останніх трьох місяців, сказав Володимир Зеленський.

Переговори з Росією можуть відновитися наприкінці серпня після контрнаступів українських військ на захоплені території, прогнозує голова української переговорної групи Давид Арахамія.

Росія пропонує переговори лише тому, що хоче отримати час для перегрупування сил та більш підступного й жорсткого наступу, впевнений член переговорної групи Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Путін запевняє, що росіяни відійшли від Києва "заради переговорів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути