неділя, 29 травня 2022 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін заохочує солдатів скоювати звірства в Україні - розвідка

Путін заохочує солдатів скоювати звірства в Україні - розвідка
Звання "гвардійської" 64 бригада отримала у квітні. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін надав 64-й мотострілецькій бригаді почесне найменування "гвардійська". Саме ці солдати вбивали цивільних людей, ґвалтували й мародерили в Бучі.

Таким чином президент РФ заохочує свою армію до звірств в Україні, повідомляє Головне управління розвідки МО в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГУР розкрило причини скоєння росіянами воєнних злочинів у Бучі

"Надання 64-ї мотострілецькій бригаді почесного найменування "гвардійська" свідчить про цілеспрямоване заохочення Путіним практики скоєння російськими солдатами злочинів на території України", - пише розвідка.

"За масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність, виявлені особовим складом бригади в бойових діях із захисту Вітчизни й державних інтересів в умовах збройних конфліктів", - за такі "заслуги" Путін нагородив російських окупантів.

Американський телеканал CNN продовжує відстежувати воєнні злочини, скоєні на території України особовим складом російської 64-ї окремої мотострілецької бригади.

18 квітня стало відомом, що Путін нагородив 64-ту мотострілецьку бригаду. Підписав указ президент РФ після того, як 64-ту окрему мотострілецьку бригаду ЗСУ вибили з Київщини.

Росіяни вбивали там мирне населення - людям стріляли в потилиці. Вбивали сім'ями: дітей, жінок, літніх жінок, чоловіків. Ґвалтували й спалювали тіла. На вулицях лежали десятки трупів, деякі з них із зв'язаними руками.

Командир 64-ї окремої мотострілецької бригади збройних сил РФ Азатбек Омурбеков здобув нове військове звання. Раніше окупант потрапив під західні санкції через причетність до звірств у Бучі.

1 квітня мер Бучі Анатолій Федорук заявив про визволення міста від російських загарбників. Воно було окуповане майже місяць. Згодом ЗСУ звільнили всю Київщину.

Зараз ви читаєте новину «Путін заохочує солдатів скоювати звірства в Україні - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути