вівторок, 14 серпня 2018 14:48

Путін їде у Берлін - неочікувана зустріч з Меркель відбудеться у суботу

Путін їде у Берлін - неочікувана зустріч з Меркель відбудеться у суботу
Путін і Меркель зустрінуться в Берліні 18 серпня

Штеффен Зайберт, офіційний представник Ангели Меркель, повідомив, що німецький канцлер планує зустрітися з президентом Росії у суботу 18 серпня у Берліні. Головними питаннями переговорів стануть воєнні конфлікти в Сирії та на сході України, а також будівництво газопроводу "Північний потік 2", заявив Зайберт.

Зустрінуться для обміну ідеями, як реагувати на підвищення Трампом тарифів на ввіз алюмінію і сталі в США, вважають аналітики New York Times.

"Я не бачу в цій зустрічі сигналу, про потепління відносин між Берліном і Москвою. В обох країн є спільні інтереси, над якими вони хочуть співпрацювати", - прокоментував інформацію про зустріч Штефан Мейстер, директор програм по Центральній і Східній Європі, Росії і Центральній Азії німецької Ради з міжнародних відносин у Берліні.

Особливу увагу на зустрічі приділять газопроводу "Північний потік 2", який після завершення будівництва зможе транспортувати природній газ до Німеччини в обхід України і Польщі.

"Німеччина все ще хоче, щоб Україна зберегла роль транзитера російського газу. По цьому питання нічого не було узгоджено. Переговори не завершені", - сказав Зайберт.

Уряд США виступає проти будівництва "Північний потік 2". В травні 2018 заступник помічника держсекретаря США з енергетичної дипломатії Сандра Удкірк попереджала про можливість застосувати санкції проти компаній, які його будуватимуть. Також вона припустила, що Росія може розмістити пристрої стеження по всьому маршруту трубопроводу в Балтійському морі.

На минулому саміті НАТО в Брюсселі президент Трамп назвав Німеччину "полонянкою Росії" у цьому питанні. Він розкритикував німців за очікування, що США "захистить їх від Росії", поки вони укладають з Москвою угоди на "мільярди доларів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США поставили Євросоюз в "жорсткі рамки"

"Європейські країни розуміють - коли ми об'єднані, в тому числі в питаннях щодо відносин з Росією, ми сильніші", - відповів на критику Трампа Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

"Зовнішня політика США, яку провадить Трамп, штовхає Німеччину і Росію до більш тісної співпраці" - вважає Майкл Гармс, виконавчий директор німецької Асоціації Східного бізнесу.

США та Євросоюз домовилися працювати разом із метою усунення бар'єрів у торгівлі. Про це заявив у середу 25 липня 2018 президент США Дональд Трамп після зустрічі з головою Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Путін їде у Берлін - неочікувана зустріч з Меркель відбудеться у суботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути