неділя, 26 червня 2022 22:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін стратегічно вже програв війну в Україні - Блінкен

Путін стратегічно вже програв війну в Україні - Блінкен
"Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін знаходитиметься в політиці - Державний секретар США Ентоні Блінкен. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін стратегічно вже програв війну в Україні.

"Не плутаймо тактику зі стратегією. З точки зору стратегічних цілей Путіна він уже програв. Його стратегічною метою було покласти кінець суверенітету та незалежності України, стерти її з карти, включити до складу Росії", – сказав Державний секретар США Ентоні Блінкен на запитання, чи перемагає Росія у війні з Україною, пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ обстрілює Київ перед міжнародними подіями: Резніков виявив закономірність "прильотів"

Стратегічна мета Путіна не досягнута, попри певні тактичні успіхи в захопленні територій.

"Суверенна і незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Володимир Путін знаходитиметься на політичній арені", – упевнений Блінкен.

"Тим часом на сході України триває тактична, запекла битва з російською агресією, українські сили відступають. Є успіхи в однієї сторони, є успіхи в іншої, але справді важливим є те, що зі стратегічної точки зору Путін не досягне успіху в тому, чого він намагався досягти", – сказав Блінкен.

Також Путін не зміг розколоти НАТО, додав глава Держдепу.

"Ми збираємося на саміт НАТО, де альянс продемонструє більшу єдність, більшу силу, ніж будь-коли на моїй пам'яті. У самій Україні, на зустрічі Великої сімки, а також у НАТО ми продовжуватимемо колективно робити все можливе, щоб переконатися, що українці мають все необхідне для відбиття російської агресії", – сказав державний секретар США.

Блінкен також прокоментував ракетні обстріли України, які значно посилились останніми днями.

"Ми вже спостерігали час від часу, відколи Путін програв битву за Київ та був змушений перемістити фокус лише на схід та південь України, що вони запускають ракети з відстані – в основному, щоб тероризувати людей. Вони влучили в житловий будинок. Є свідчення, що вони влучили в дитячий садок. В цьому немає жодної іншої мети, крім як спроба тероризувати українців", – сказав Блінкен.

26 червня Росія вкотре обстріляла Київську область та Київ.

Окупанти цілилися в оборонне підприємство, яке розташоване в Шевченківському районі. Робили це втретє. Попали у багатоповерхівку з людьми. Є загиблий і травмовані.

Уранці 25 червня РФ завдала масованих ракетних ударів по селищу Десна на Чернігівщині. З літаків і землі з території Білорусі ворог випустив 20 ракет. Також росіяни ракетами атакували Хмельниччину, Житомирщину, Львівщину.

Зараз ви читаєте новину «Путін стратегічно вже програв війну в Україні - Блінкен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути