Ексклюзиви
субота, 18 березня 2023 00:22

Путін повторить долю головних нацистських злочинців - прокурор МКС

Путін повторить долю головних нацистських злочинців - прокурор МКС
Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вважає, що російський дикторат Володимир Путін буде покараний. Фото: news.un.org/

Російський диктатор Володимир Путін у будь-який момент може постати перед Міжнародним кримінальним судом.

Ті, хто вважає, що це неможливо, не розуміють історії. Про це сказав головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан, повідомляє CNN.

"Ніхто не повинен відчувати, що в нього є свобода дій. Ніхто не повинен відчувати, що може діяти вільно, і вже точно ніхто не повинен відчувати, що може безкарно чинити геноцид, злочини проти людяності або воєнні злочини", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний кримінальний суд розгляне воєнні злочини РФ

Хан підкреслив, що ті, хто вважає, що неможливо притягнути до відповідальності Путіна, не розуміє історії.

"Тому що головні нацистські військові злочинці, (колишній президент Югославії Слободан, - Gazeta.ua) Мілошевич, (колишній політик боснійських сербів Радован, - Gazeta.ua.) Караджич, (колишній військовий офіцер боснійських сербів Ратко, - Gazeta.ua.) Младич, колишній президент (Ліберії, - Gazeta.ua.) Чарльз Тейлор, (колишній прем'єр-міністр, - Gazeta.ua) Жан Камбанда з Руанди, Хіссен Хабре (колишній президент Чаду, - Gazeta.ua.)сбули могутніми, впливовими людьми. І все ж таки опинилися в залах суду, де їхню поведінку розглядали незалежні судді. І це також дає привід сподіватися, що закон, як би важко це не було, може бути верховним", - заявив головний прокурор МКС.

Російські окупанти вчинили понад 68 тис. воєнних злочинів в Україні. Загинули 9 655 цивільних, серед них 461 дитина. Не менше 16 тис. дітей примусово вивезли у Росію і Білорусь. Зруйнували понад 81 тис. об'єктів цивільної інфраструктури, серед них понад 62 тис. житлових будинків, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Все це відбувалося за повної підтримки російського президента Володимира Путіна та його військового і політичного оточення.

Зараз ви читаєте новину «Путін повторить долю головних нацистських злочинців - прокурор МКС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути