пʼятниця, 24 лютого 2023 15:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Що накоїли російські окупанти в Україні: фото, які побачив увесь світ
12

Люди переходять зруйнований міст через річку Ірпінь, березень 2022 року.
Фото: East News
Кухонна полиця висить на стіні зруйнованого російськими окупантами багатоквартирного будинку у Бородянці в Київській області. Маленький декоративний півник також встояв на шафі. Квітень 2022 року.
Наслідки удару крилатою ракетою по площі Свободи в Харкові 1 березня. Ворог спрямував дві ракети по найбільшій площі Європи біля Харківської ОДА. Будівля зазнала руйнувань. Загинули  29 людей.
Речниця Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у місті Києві Світлана Водолага обіймає киянку. Того дня російські терористи обстріляли житлові будинки у столиці, березень 2022 року.
Евакуація вагітної жінки, постраждалої від російського авіаудару по пологовому будинку в Маріуполі, 9 березня 2022 року.

Сьогодні рік, як Російська Федерація розпочала повномасштабну агресію проти України.

Російські окупанти скоїли масові вбивства, катування, зґвалтування, мародерство, депортацію дорослого населення і дітей. Зруйнували житлові будинки і цивільну інфраструктуру.

Gazeta.ua нагадує фото наслідків російської агресії в Україні, які побачив світ.

РФ скоїла геноцид українського народу. Злочинні дії Росії визнали геноцидом Польща, Канада, Литва, Латвія, Естонія, Чехія, Ірландія.

Росія чинить злочини проти людяності, сказала на Мюнхенській безпековій конференції віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс.

Європейський парламент ухвалив резолюцію із закликом створити спеціальний трибунал над президентом РФ Володимиром Путіним і самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Торік російські окупанти увійшли на територію України з боку Білорусі. Аеродроми Білорусі використовувала російська авіація, а на полігонах цієї країни перебувають російські війська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал з Москви, полковник з Уссурійська, прапорщик з Хабаровська: воєнних злочинців звели в одну базу

Генеральна асамблея Організації Об'єднаних Націй ухвалила резолюцію про виплату Російською Федерацією репарацій Україні.

РФ завдала збитків і руйнувань станом на початок цього року на $600-750 млрд, сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Окупанти вчинили понад 68 тис. воєнних злочинів. Загинули 9 655 цивільних, серед них 461 дитина. Не менше 16 тис. дітей примусово вивезли у Росію і Білорусь. Зруйнували понад 81 тис. об'єктів цивільної інфраструктури, серед них понад 62 тис. житлових будинків, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

Україна обговорює з партнерами створення спецтрибуналу.

"Ми досягли вагомих сигналів від наших партнерів, конкретних домовленостей щодо неминучості притягнення Росії до відповідальності за агресію, терор проти України та народу. Це стосується не лише того зла, яке Росія принесла від 24 лютого, а й від 2014 року. Ми все пам'ятаємо. Пам'ятаємо Іловайськ, Донецький аеропорт. Ми пам'ятаємо бої за Дебальцеве – особливо сьогодні – та кожен удар проти нашого народу. Ми маємо відновити справедливість. Ми зробимо це. Зробимо разом з усім світом", – сказав президент Володимир Зеленський.

Вчора Генеральна асамблея Організації об'єднаних націй закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосували 141 країна.

Зараз ви читаєте новину «Що накоїли російські окупанти в Україні: фото, які побачив увесь світ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути